Anot VSAT, pirmadienio popietę Vilniaus oro uosto užkardos pareigūnai tikrino iš Briuselio parskridusių keleivių dokumentus.

Pasieniečiai nustatė, kad 41-erių Šakių rajono gyventojo paiešką pernai rugpjūčio 1 d. paskelbė Marijampolės policija. Nuteisus už vagystę, jam buvo paskirta vienerių metų laisvės atėmimo bausmė, tačiau vyras ėmė slapstytis. Įsiteisėjus nuosprendžiui, policija paskelbė nuteistojo paiešką.

Iš Belgijos Šakių rajono gyventojas buvo išsiųstas už šios šalies įstatymų pažeidimus.

Kaip pranešė VSAT, pasieniečiai vyrą sulaikė ir atvesdino į Vilniaus oro uosto pasienio užkardos tarnybines patalpas. Susisiekus su paieškos iniciatoriumi, sulaikytasis buvo perduotas atvykusiam policijos konvojui.

Šiemet pasieniečiai jau sulaikė 376 asmenis (iš jų 297 – oro uostuose), kurių dėl įvairių nusikaltimų ar pažeidimų ieškojo Lietuvos bei užsienio teisėsaugos institucijos.

2023 m. tokių sulaikytųjų buvo 1 085, iš kurių 853 VSAT pareigūnai sulaikė oro uostuose. 2022 m. šie skaičiai buvo atitinkamai 1 520 ir 1 187.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją