Iš ryto vairuotojai buvo tikrinami Vilniaus ir gretimuose rajonuose. Įkliuvo 11 girtų. Vilniaus rajone sustabdyti 5 neblaivūs, o Trakuose – 2, vienas iš jų vairavo vilkiką ir įpūtė net 1,46 prom., nors sunkvežimių vairuotojams taikoma nulinė alkoholio tolerancija. Mašiną su kroviniu atvažiavo pasiimti įmonės savininkas.

Trakuose stabdomas automobilis „VW Pasat“ pavojingai manevruodamas vos nepartrenkė jį stabdančio policininko. Patikrinus 40-metę vairuotoją, paaiškėjo kad ši blaivi, bet iš jos jau seniau buvo atimta teisė vairuoti.

Dar trys girti įkliuvo Elektrėnuose ir vienas girtas vairuotojas įkliuvo Ukmergėje, bet visi atsipirks baudomis, nes jų girtumas neviršijo 1, 51 prom.

Švenčionyse ir Šalčininkuose girtų vairuotojų per reidą nesustabdyta.

14 val. policijos ekipažai išsirikiavo Vilniuje, Sukilėlių gatvėje, prie Rasų kapinių. Ten neblaivių vairuotojų nebuvo.

Po to mobilusis policijos postas perkeltas į Salininkų g., prie degalinės. Ten situacija pasikeitė. Vos pradėjus patikrinimą, įkliuvo „Toyota RAV4“, vairuotojas, jis įpūtė 0,78 promilės.

Po to 46-erių moteris, vairuojanti „Toyota Aygo“, įpūtė 0,5 prom.

Po to sustabdyta „Opel Astra“ vairuojanti 36-erių moteris. Jai nustatytas vidutinis girtumas – 1,77 promilės.

Reido rekordininku tapo „Volvo V70“ vairuotojas. Pirmu mėginimu įpūtė net 2,39 prom., o antru – 2,11 prom.

Tas, kas vairavo motorinę transporto priemonę, traktorių ar savaeigę mašiną būdamas neblaivus, kai nustatytas 1,51 ir daugiau promilių neblaivumas, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

Per reidą įkliuvo 7 ukrainiečiai. Įtariama, kad jie nelegaliai gyvena Lietuvoje. Užsieniečiai perduoti pasieniečiams.

Tokius reidus Kelių policija planuoja rengti ir ateityje.