Tapatybė nenustatyta

Anot policijos, birželio 19 d. apie 16 val. 53 min. Vilniuje, ties M. K. Čiurliono g., iš Neries upės ištrauktas apie 50 metų vyro kūnas irimo stadijoje. Pasak ugniagesių, jis buvo aptiktas apie 20 metrų nuo kranto.

Žmogaus tapatybė nenustatyta. Pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

Paieškos vyko nuo penktadienio

Penktadienį apie 19 -tą valandą Vilniuje skubiosios pagalbos tarnyboms pranešta, kad ties Karaliaus Mindaugo tiltu žmogus su rūbais įkrito į vandenį ir neišnyra. Į upę buvo nuleistas ugniagesių vandens motociklas. Gelbėtojai, medikai ir policija tikrino upės pakrantes žemyn upe iki Žvėryno. Įvyko vietoje rastas batas ir striukė.

Vilniuje galimai nuskendo vyras

Elgėsi neadekvačiai

Su „Delfi“ susisiekęs liudytojas teigė, kad aplinkoje nesiorientuojantis vyras buvo pastebėtas prie Karaliaus Mindaugo tilto.

Jis puolė į gatvę priešais važiuojančias mašinas ir nesileido į kalbas su žmonėmis, mėginusiais jį nuraminti. Liudytojai kelissyk skambino pagalbos telefonu ir mėgino sustabdyti upės link einantį vyrą, bet šis reagavo agresyviai ir nesileido sustabdomas. Galiausiai ties skulptūra „Krantinės arka“ jis įkrito į upę.

Vilniuje galimai nuskendo vyras

Ieškojo tris dienas

Apie dešimtą vakaro paieškos nutrauktos, žmogus nerastas. Šeštadienį ir sekmadienį paieškos buvo tęsiamos. Gelbėjimo valtimi su sonaru ugniagesiai nuplaukė iki Grigiškių, o vandens motociklu apžiūrėjo pakrantes iki Trakų rajono, Valų kaimo, bet žmogaus neaptiko.

Oficialiai nesieja

Neatmetama, kad trečiadienį rastas savaitgalį ieškoto žmogaus kūnas, bet ketvirtadienį nei policija, nei Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas dar nebuvo oficialiai susieję šiuos du įvykius.

Vilniuje galimai nuskendo vyras