Anot pareigūnų, automobilis „Mercedes Benz“ sustabdytas patikrinti sostinės Žirmūnų g. birželio 10 d. apie 19 val. 40 min. Žirmūnų g. Patikrinus nustatyta, kad „Mercedes Benz“ vairavo jaunas vyras (gimęs 2001 m.). Dvidešimt dvejų metų amžiaus vairuotojas Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus ekipažui pateikė vairuotojo pažymėjimą, išduotą Baltarusijos Respublikoje. Nors pažymėjimo nuotraukoje asmens nuotrauka atitiko, paaiškėjo, kad šis dokumentas išduotas kito asmens (gimusio 1987 m.) vardu.

Vyras pareigūnams prisipažino, kad teisė vairuoti jam yra atimta, todėl pasinaudojo draugo asmens duomenimis. Vairuotojui surašytas administracinio nusižengimo protokolas pagal Lietuvos Respublikos administracinio nusižengimo kodekso 424 st. 5 d., o automobilis išgabentas į saugomą aikštelę.

Jau surašius protokolą ir atidžiau apžiūrėjus pateiktą vairuotojo pažymėjimą, kilo įtarimų, kad jis yra galimai suklastotas – kai kurie apsaugos elementai neatitinka originalaus dokumento. Vairuotojo pažymėjimas atspausdintas ne ant poli-karbonado, o ant paprasto plasstiko, šoninėje šviesoje kinegrama su užrašu nekinta, pasikartojantis mikrotekstas susilieja, termotransferinė spauda su užrašu kairiajame viršutiniame kampe atlikta netinkamai – atspausdintas ne visas jos tekstas.

Vairuotojo pažymėjimas paimtas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 300 str. 1 d.). Vyrui gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją