Seksas su šešiolikos metų neturinčiu jaunuoliu (norėdami jam nepakenkti, nenurodysime nei jo vardo ir pavardės, nei gyvenamosios vietos) vienišai motinai kainavo labai brangiai – jos netradicinius nuotykius aptarinėjo ne tik visas kaimas, bet ir policijos pareigūnai, o teismas moterį net nuteisė.

Už tai, kad turėjo lytinių santykių su jaunesniu nei šešiolikos metų jaunuoliu, teismas Jurgai M. skyrė 380 eurų baudą. Ją moteris privalės sumokėti per metus.

Žemaitijoje gyvenančiai vilioklei grėsė gerokai griežtesnė sankcija, tačiau ji sutiko su prokurorų pateiktais kaltinimais ir dievagojosi, kad daugiau nebepersekios nepilnamečių, todėl baudžiamasis procesas buvo baigtas tyliai – prokurorė bylą perdavė teisėjai, o ši savo kabinete susipažinusi su duomenimis nutarė, kad be sekso negalinčios moters kaltė yra visiškai įrodyta ir skirtą 570 Eur baudą sumažino trečdaliu.

„Visiškai pripažįstu savo kaltę, nuoširdžiai gailiuosi ir pažadu ateityje daugiau taip nesielgti“, – raštu tyrėjams nurodė šiuo metu vaiko priežiūros atostogose esanti išdykėlė.

Jos nuotykiai su keturiolikmečiu vaikinu iškilo į viešumą, kai paauglio motina suprato, jog viena nebesugebės išspręsti problemos – sūnus vis dažniau nenueidavo į mokyklą arba po pamokų neskubėdavo į namus. Jaunuolis net neslėpė, kad leidžia laiką su Jurga M.

Tokia naujiena nepilnamečio motinai buvo tikras šokas, nors ji ką tik buvo palaidojusi po sunkios ligos mirusį savo sutuoktinį. Tėvo netektį išgyveno ir keturiolikmetis – jis patyrė dvigubas kančias, nes netrukus po to nusižudė jo geriausias draugas.

„Sūnus dažnai laiku ėmė nebegrįžti į namus iš mokyklos, o kai jam paskambindavau, sakydavo, kad yra pas Jurgą, – pareigūnams pasakojo nepilnamečio motina. – Vėliau jis neslėpė, kad pas Jurgą nueina prieš pamokas išgerti arbatos. Paskui Jurga ėmė atvažinėti į mūsų namus su savo vyru ir vaikais, o kai vieną dieną ji iš namų išvarė savo sutuoktinį, paprašė padėti iškraustyti jo daiktus. Tą naktį sūnus negrįžo į namus. O po to situacija pasidarė nekontroliuojama – Jurga ėmė nuolat atvažiuoti į mūsų namus ir išsivežti sūnų, dažnai jį pasiimdavo ir iš mokyklos po pamokų. Bandžiau su Jurga kalbėtis, aiškinti, kad taip elgtis negalima.“

Motina tyrėjams prisipažino, kad po šių pokalbių sūnaus ir kaimynės santykiai nenutrūko.

„Vieną dieną ant sūnaus kaklo pamačiau bučinio žymę, o po kiek laiko – dar vieną“, – nepilnamečio motina sakė, kad tuo metu sūnus maištavo ir dažnai būdavo Jurgos namuose.

„Kai sukeldavau triukšmą, Jurga sūnų parveždavo į namus, – sakė ji. – Kartą sūnaus tiesiai šviesiai paklausiau, ar jis turėjo lytinių santykių su Jurga, šis tik šypsojosi, sakė, kad tik bučiavosi.“

Supratusi, kad viena nesugebės išspręsti problemos, moteris kreipėsi pagalbos į mokyklos, kurioje mokėsi sūnus, socialinę pedagogę. Tačiau ir tada situacija nė kiek nepagerėjo – Jurga ir toliau nenutraukė santykių su nepilnamečiu.

Miegantį Jurgos lovoje, tiesa, su drabužiais, buvo aptikę socialiniai darbuotojai.

„Jurga ir nepilnametis miegojo viename kambaryje, o jos mažamečiai vaikai – kitame, – sakė socialinė darbuotoja. – Esu ne kartą buvusi Jurgos namuose, nes esame gavę skundų, kad čia naktimis garsiai groja muzika, lankosi ir daugiau paauglių, kurie čia eina parūkyti.“

Tuo metu Vaiko teisių apsaugos skyriaus darbuotojos Jurgą buvo įspėjusios dėl nederamų santykių su nepilnamečiu.

„Ji pažadėjo santykius nutraukti“, – teigė jie.

Tačiau nenutraukė – netrukus buvo gauta žinių, kad moteris su nepilnamečiu taip pat ir lytiškai santykiauja.

Kad buvo užmezgęs romaną su dvigubai vyresne moterimi, savivaldybės darbuotojoms neneigė ir pats nepilnametis. Be to, itin atvirus jų santykius patvirtino ir nepilnamečio mobiliojo ryšio telefone rastos SMS žinutės.

„Su Jurga susipažinau po savo draugo mirties – ji taip pat buvo laidotuvėse, po jų Jurgos vyras mane pakvietė pas juos pailsėti, pamiegoti, bet nesutikau – į jų namus nuėjau po savaitės, – sakė nepilnametis. – Taip pradėjau dažniau su jais bendrauti, nes abu mane guodė, ramino, mes visą laiką kalbėdavome apie mano draugą ir jo netektį.“

Taip paauglys su šeima bendravo apie tris savaites. „Vieną vakarą buvau išgėręs alkoholio ir nusprendžiau nuvažiuoti pas Jurgą, – pareigūnams prisipažino keturiolikmetis. – Jos vaikai tuo metu jau miegojo, vyro nebuvo. Mes sėdėjome ant sofos, kai pats pradėjau prie jos lįsti – norėjau bučiuotis. Jurga mane lengvai nustūmė ir sakė, kad nelįsčiau. Bet vis tiek lindau – ją švelniai nurengiau ir pats nusirengiau. Pasimylėjome, o po to išvažiavau namo dviračiu.“

Jaunuolis neslėpė, kad tai buvo pirmas kartas, kai Jurga jam „ant kaklo bučinį padarė“. Dar kartą moteris „bučinį padarė“ po mėnesio: „Vėl pats jos paprašiau“.

Nepilnamečiui tai nebuvo pirmieji santykiai – jis nurodė, kad anksčiau yra mylėjęsis su maždaug bendraamže mergaite.

Lytinių santykių neneigė ir Jurga – trijų vaikų motina teisinosi, kad iš pradžių tik guosdavo nepilnametį, nes po draugo mirties šis taip pat dažnai kalbėjo apie savižudybę.

„Jis mano namuose yra nakvojęs tris ar keturis kartus“, – sakė ji.

Moteris taip pat prisiminė ir „pirmąjį kartą“ su nepilnamečiu – ji tuo metu gyveno tik su vaikais, o vyrą jau buvo išvariusi iš namų.

„Buvau neblaivi, kai jis paprašė leisti pasilikti – sutikau, mes virtuvėje ilgai kalbėjomės apie santykius jo namuose“, – teisinosi moteris.

Ji tikino, kad nenorėjo suartėti su nepilnamečiu, tačiau jo atstumti taip pat negalėjo. „Po šių santykių jis dažniau ateidavo į mano namus“, – teigė moteris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (751)