Liepos 14-osios naktį sostinėje Vilniaus policijos pareigūnai sulaikė Lietuvos kalėjimų tarnybos Marijampolės kalėjimo atviro tipo bausmės atlikimo vietos nuteistąjį Remigijų Bružą, gimusį 1952 metais, kurio paieška buvo paskelbta liepos 9 dieną.

Nuteistasis pristatytas į Vilniaus kalėjimą, organizuojamas jo grąžinimas į Marijampolės kalėjimą.

Liepos 11 dieną buvo paskelbta bėglio paieška. „Delfi“ primena, kad Lietuvos kalėjimų tarnybos Kriminalinės žvalgybos valdybos Ikiteisminio tyrimo skyrius skelbė, kad yra atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl nusikalstamos veikos numatytos Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 242 straipsnyje.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas dėl to, kad Lietuvos kalėjimų tarnybos Marijampolės kalėjimo pusiaukelės namuose laisvės atėmimo bausmę atliekantis nuteistasis Remigijus Bružas, gimęs 1952 metais, šių metų liepos 9 dieną be svarbios priežasties nustatytu laiku negrįžo į bausmės atlikimo vietą iš trumpalaikės išvykos.

R. Bružas vilkėjo languotus marškinius trumpomis rankovėmis, tamsios spalvos kelnes, rudos spalvos batus, turėjo odinę rudos spalvos rankinę per petį, juodos spalvos medžiaginį krepšį, buvo su akiniais.

Buvo manoma, kad asmuo gali slapstytis Lietuvos šiaurės vakaruose (Klaipėdoje, Plungėje).