Trečiadienį Vokietijos Desau-Roslau žemės teismas pateikė kaltinimus penkių lietuvių gaujai dėl Ulfo M. nužudymo. Vienas lietuvis ėmė bendradarbiauti su teisėsauga, tad deda visas viltis į liudytojų apsaugos programą, praneša.

Trims broliams – 21 metų Laimonui L., 23 metų Vytautui L. ir 26 metų Mindaugui L. – bei jų draugams 25 metrų Svajūnui S. ir šešeriais vyresniam Evaldui J. pateikti kaltinimai dėl Ulfo M. nužudymo. Rašoma, kad beveik visi kaltinamieji jau yra teisti Lietuvoje arba Vokietijoje, arba abiejose šalyse.

Teisme susigūžusiems lietuviams talkino po du advokatus, vertėjos. Įtariamuosius prižiūrėjo ginkluoti pareigūnai. Teismo salėje tai pat buvo aukos tėvai, abu broliai (vienas jų yra teisėjas). Priešais save jie buvo pasistatę įrėmintą Ulfo M. nuotrauką, kurioje jis įamžintas linksmai nusiteikęs sėdintis ant dviračio – toks, kokį jį atsimena artimieji. Du advokatai pasiskundė dėl gedulo kulto nukentėjusiojo šeimoje, todėl teismo pirmininkas Thomas Kniefas šią nuotrauką demonstruoti uždraudė.

39 metų informatikas Ulfas M. pernai sausį vyko iš Miuncheno, kur dirbo ilgus metus, į Tritau netoli Hamburgo, kur gyvena jo tėvai. Čia jis užaugo, čia planavo ilgesniam laikui atsipūsti nuo darbo ir būsimu poilsiu labai džiaugėsi. Likus visai nedaug iki tėvų namų Ulfo M. kelią pastojo penki lietuviai. Šaltakraujiškai gaujos suplanuoto nusikaltimo auka atsitiktinai tapo būtent šis vyras.

Svajūnas S. bendradarbiauja su teisėsauga ir pasakoja, kad prieš metus buvo ruošiamas planas pasipelnyti iš žmogaus pagrobimo. Dalis gaujos specialiai dėl to atvyko iš Lietuvos, automobiliu su lietuviškais numeriais, kiti prisijungė iš Vokietijos. Susitikusi pakelėje kompanija gėrė ir kurpė planą, kaip užpuls auką, tačiau specialių atrankos kriterijų neturėjo. Taigi nuomotu ir baldais pakrautu „Mercedes Sprinter“ važiavęs ir trumpam Sachsonijos-Anhalto žemėje pailsėti sustojęs Ulfas M. tapo atsitiktine auka.

Automobilių stovėjimo aikštelėje jie užpuolė iš tualeto išėjusį Vokietį, nutempė jį į „Mercedes Sprinter“, surišo lipnia juosta, mušė tam, kad išgautų banko kortelių slaptažodžius. Vyras juos išdavė, tačiau užpuolikai jo nepasigailėjo, paliko jį automobilyje mirti nuo daugybinių traumų pakelės miške.

Už kelis kartus iš bankomatų paimtą pinigų sumą jie prisipirko anksčiau minėtų daiktų ir parvyko į Lietuvą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (184)