Neleistinais užrašais paženklintam tranzitiniam traukiniui Maskva–Kaliningradas kelionę per Lietuvą pasieniečiai leido tęsti tik tuomet, kai traukinio viršininkė su pavaldiniais tuos simbolius nutrynė.

„Trečiadienį į VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Kenos pasienio užkardos Kenos geležinkelio pasienio kontrolės punktą (GPKP) iš Baltarusijos atvyko tranzitinis traukinys Maskva–Kaliningradas. Pasieniečiai ant vieno iš vagonų pastebėjo purškiamais juodais dažais nupieštą Rusijos kariuomenės skiriamąjį ženklą „Z“ ir užrašą „ZOV“ (lotyniškais rašmenimis). Ant gretimo vagono buvo išpurkštas provokacinis tekstas kirilica, išvertus į lietuvių kalbą skambantis taip: „Vilnius – Rusijos miestas“.

Traukinio personalas teigė negalintis paaiškinti, kur ir kaip atsiradę šie užrašai“, – informavo VSAT.

Vadovaujantis Lietuvoje galiojančiais teisės aktais, traukinio personalas iš Rusijos pasieniečių buvo įpareigotas nedelsiant panaikinti minėtus užrašus. VSAT pareigūnai įspėjo, kad priešingu atveju keleiviams teks persėsti į kitus vagonus, o aprašinėtieji bus atkabinti ir į Lietuvą neįleisti.

Traukinio viršininkė su pavaldžiais asmenimis skudurais ir žvyru nuo dviejų vagonų ėmėsi trinti draudžiamus užrašus. Pasieniečiams stebint, taip traukinio Maskva–Kaliningradas personalas užpurkštus provokacinius ženklus panaikino.

Dėl incidento traukinys nebuvo užlaikytas. Atlikus visas privalomas keleivių patikros procedūras traukiniui leista tęsti kelionę tranzitu per Lietuvą nustatytu maršrutu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)