Nusikaltimas buvo įvykdytas 2013 m. rugpjūtį, informuoja lb.ua. Psichotropinius preparatus vartojęs jaunas vyras gatvėje užpuolė moterį, žiauriai ją sumušė ir išžagino.

Nuo patirtų traumų moteris mirė. Vyriškis paėmė vertingus aukos daiktus.

Nusikaltėlį greitai sulaikė, jis prisipažino kaltas. Žinoma, kad praeityje jis buvo teistas už vagystes ir chuliganizmą.

Teismo posėdžiai vyko už uždarų durų. Formaliai nuteistasis turi teisę apskųsti nuosprendį. Nežinoma, ar jis pasinaudos šia teise.

Pernai metais Baltarusijoje buvo įvykdytos kelios mirties bausmės. Lapkritį paaiškėjo, kad sušaudytas Gomelio gyventojas, nuteistas už žiaurią studentės žmogžudystę. Taip pat buvo nubaustas vyras, nužudęs žmoną ir jos meilužį, bei nuteistasis, kuris atlikdamas bausmę kalėjime susidorojo su toje pačioje kameroje bausmę atlikusiu nuteistuoju.

Baltarusija – vienintelė valstybė Europoje, kurioje iki šiol taikoma mirties bausmė. Europos Sąjungos atstovai ne kartą ragino Baltarusiją panaikinti mirties bausmę. Tačiau šalies prezidentas Aleksandras Lukašenka, komentuodamas šią temą, pabrėžė, kad tam tikrais atvejais mirties bausmė būtina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (170)