Praėjusį penktadienį pradėjo veikti E.Gentvilo interneto svetainė
. Vertindamas ją kandidatas į Prezidentus teigė, jog tai yra galimybė tiesiogiai ir betarpiškai bendrauti su tikrai didele įdomių ir veiklių žmonių grupe, skleisti vertybes, bei kalbėtis apie idėjas, kurias norima įgyvendinti.

Be tradicinių kandidatų interneto puslapių bruožų - biografijos, rinkimų programos naujienų, susijusių su kandidato veikla - internautai taip pat turės unikalią galimybę keisti bei įtakoti E.Gentvilo darbotvarkę. Tik internautų balsai lems kuo rugsėjo 7 d. užsiims E.Gentvilas - vyks į Alytų dalyvauti Dzūkų amatų šventėje, dalyvaus LSDP suvažiavime Vilniuje ar stebės Lietuvos ir Vokietijos futbolo rinktinių rungtynes Kaune.

Kaip teigia Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto docentas Lauras Bielinis, elektroninė politika Lietuvoje dar nėra įsigalėjusi, tačiau tendencijos jos plėtrai yra palankios. Vis daugiau šalies piliečių tampa ar artimiausiu metu taps elektroninės komunikacijos dalyviais, tad politikai jau dabar privalo derintis prie šių naujų santykių ir tokiu būdu sieks užimti naujas rinkimines erdves, padėsiančias laimėti rinkimus ateityje. "Šiandien belieka pasveikinti Eugenijų Gentvilą ir Lietuvos liberalų partiją, užėmusius startines pozicijas nukreiptas į ateitį", - sako L. Bielinis.

"Manau, Delfi pokalbių svetainė yra tinkamiausia vieta pristatyti tokį produktą kaip interneto tinklapis. Tad nekantraudamas laukiu galimybės pabendrauti su Delfi interneto svetainės lankytojais", - teigia E.Gentvilas. "Kita vertus, man iš tiesų įdomi ir jų reakcija į vykdomas akcijas bei skleidžiamas idėjas. Tikiuosi, kad mano Lietuvos ateities vizija yra artima ir priimtina šiai žmonių grupei. Toks bendravimas yra gera galimybė tai pasitikrinti", - sakė politikas.

Kodėl E.Gentvilas siekia Prezidento posto? Kada, E.Gentvilo manymu, sveikas protas nugalės absurdiškiausius įstatymų reikalavimus? Ar siekimas mažinti mokesčius nėra kova su vėjo malūnais? Ar rinkimų kampanija įmanoma be populizmo? Visa tai ir dar daug kitų pačių įvairiausių dalykų bus galima sužinoti ateinantį trečiadienį 11 val. Delfi pokalbių svetainėje.