Šių metų rugsėjo mėnesį Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininkas Virginijus Domarkas, įregistravęs Alkoholio kontrolės įstatymo papildymo projektą, siūlė įteisinti draudimą asmenims iki 18 metų vartoti ar turėti alkoholinių gėrimų viešoje vietoje.

Jei kiltų abejonių, kad asmuo, vartojantis ar turintis alkoholinių gėrimų, yra jaunesnis negu 18 metų, siūloma suteikti teisę policijos pareigūnui reikalauti pateikti asmens amžių liudijantį dokumentą ir sulaikyti tokį asmenį Administracinių teisės pažeidimų kodekso nustatyta tvarka.

Jeigu Seimas pritartų, už tai, kad alkoholinius gėrimus vartoja ar turi asmuo iki 16 metų, būtų baudžiami jo tėvai, (įtėviai, globėjai, rūpintojai), o nuo 16 iki 18 metų - ir pats asmuo. Pagal projektą, alkoholiniai gėrimai iš asmens iki 18 metų būtų paimami teisės aktų nustatyta tvarka.

Lietuvos teisės aktai draudžia nepilnamečiams ar asmenims iki 18 metų parduoti alkoholinių gėrimų, numatytos sankcijos už pasirodymą viešoje vietoje neblaiviam, tačiau iš esmės nepanaikinamos prielaidos juos vartoti. Pasak V. Domarko, šiuo įstatymo projektu siekiama kurti nuoseklią sistemą kovai su nepilnamečių alkoholio vartojimu.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją