Egzamino užduotis abiturientas sakė matęs trečiadienį, prieš lietuvių kalbos testo egzaminą, prie mokyklos besiburiuojančių abiturientų rateliuose. „Ne praėjusių metų, ne bandomąsias, o tiesiog tas, kurias po kelių valandų turėjo išvysti visa Lietuva“, - pabrėžė moksleivis.

Užduočių tikrumu netikėjęs dvyliktokas nugirdo, kad „bus kažkas susiję su tremtimi, nebus kalbos kultūros užduoties ir panašiai“, bet nuėjo prie bendramokslių, kurie taip pat buvo tik girdėję apie parduodamas užduotis.

„Prasidėjo egzaminas. Gaunu užduotį, ir ką gi aš matau - gandai, pasirodo, visai nebuvo gandai. Užduotys tokios, kokios ir turėjo būti, viskas pasitvirtino“, - piktinosi moksleivis.

Kokios mokyklos abiturientai drauge laikė egzaminą, Vilniaus Salomėjos Nėries gimnazijos moksleivis negalėjo pasakyti, tačiau pabrėžė, jog „dauguma jų turėjo užduotis“.

Moksleivio žiniomis, užduotys prekyboje pasirodė apie 12 valandą nakties. Telefonu ar elektroniniu paštu susitarus, kur ir kada susitinkama, prekeiviai atvykdavo mašina, už 100 litų parduodavo užduotį ir iškart išvažiuodavo.

„Jų buvo galima įsigyti ir ankščiau: teksto suvokimo užduočių tekstas jau buvo žinomas savaitės pradžioje. Nors pastarojo fakto negaliu tvirtinti, galbūt tai tik gandai“, - DELFI sakė abiturientas.

Po pietų gavome ir daugiau signalų apie perkamas užduotis ir panašių į šį laiškų: „Dalis abiturientų užduotis žino prieš egzaminą! Akivaizdu, kad kažkas pardavinėja užduotis, tuos žmones reikia nubausti!“

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją