Kaip nurodo Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, visiems pagal atnaujintas programas dirbsiantiems mokytojams dėl veiklos sudėtingumo bus didinamas pareiginės algos koeficientas arba 20 proc. ilginamas laikas, skirtas pasiruošti pamokoms.

Tai jau bus antrasis pedagogų darbo užmokesčio didinimas šiais metais – sausio mėnesį jis jau buvo pakeltas 10 procentų, primena ministerija.

Ministerija taip pat nurodo, kad rugsėjo 1-ąją naujus mokslo metus Lietuvos švietimo įstaigose pradės apie pusė milijono moksleivių bei studentų.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos (ŠMSM) duomenimis, bendrojo ugdymo mokyklose šiemet mokysis beveik 362 tūkst. moksleivių. Iš jų daugiau nei 30 tūkst. – pirmokai. Jų bendrojo lavinimo mokyklose šiemet skaičiuojama beveik tūkstančiu mažiau nei pernai.

Kaip praneša ministerija, profesinio mokymo centruose jaunuolių skaičius bus panašus kaip praėjusiais metais ir sieks kone 34 tūkst.

Anot ŠMSM, šiais metais panašus išlieka ir aukštųjų mokyklų studentų skaičius. Jos tikisi sulaukti daugiau nei 100 tūkst. jaunuolių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją