„Pedagogai yra pasipiktinę. Dalis nebedirba (prailgintose grupėse), arba, jei dirba, sako, kad „negaliu nebekreipti dėmesio, ir nepadėti vaikams, tiesiog būti prižiūrėtoja“, – komentavo Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos pirmininko pavaduotoja Jurgita Kiškienė.

Profsąjungos atstovė aiškino, kad ši problematika yra susijusi su darbu visos dienos grupėje.

„Dauguma pradinių klasių mokytojų pasilieka ir dirba toje grupėje, ir ankstesniais metais jiems buvo mokama pagal jų kvalifikaciją/kategoriją. Šiais metais nusprendė sulyginti su nekvalifikuotais specialistais, ir bendrai visiems yra taikomas vienas koeficientas“, – sakė J. Kiškienė.

Profsąjungos atstovės įsitikinimu, tai yra nesąžininga, kadangi mokytojai po pamokų toliau dirba savo darbą.

„Tėveliai turi lūkestį, kad vaikai namų darbus padarytų, vyksta ugdymas ir toliau, ne tik priežiūra. (…) Dar negana to, kad sumažėja atlyginimas, keturiomis valandomis pailgėja darbo diena“, – sakė J. Kiškienė.

Savivaldybė: tikslas – vaikų priežiūra

Savivaldybė sako, kad tikslas - vaikų priežiūra

Vilniaus miesto savivaldybė aiškina, kad visos dienos mokyklos grupė – tėvų (globėjų, rūpintojų) prašymų pagrindu suburta grupė mokinių, kuriems teikiama neformaliojo švietimo paslauga po pamokų, ir šios grupės tikslas yra užtikrinti vaikų priežiūrą po pamokų.

„VDM grupių specialistas gali teikti pagalbą ruošiant namų darbus, tačiau namų darbų ruoša nėra privaloma VDM grupėse. Grupių veiklos metu mokiniams yra sudaromos galimybės lankyti neformaliojo ugdymo būrelius, pailsėti, skatinti fizinį aktyvumą, leidžiant laiką mokyklos kieme ar sporto aikštyne“, – teigiama savivaldybės „Delfi“ pateiktame atsakyme.

Savivaldybė patvirtino, kad nuo šių mokslo metų atlygis VDM grupėse dirbantiems specialistams už tas pačias funkcijas yra suvienodintas.

„VDM grupės, Vilniaus savivaldybei pavaldžiose ugdymo įstaigose, yra visiškai nemokamos, jas finansuoja Vilniaus savivaldybė“, – teigiama savivaldybės atsakyme.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)