„Tamo grupė“ ketvirtadienį pranešė, kad elektroninio dienyno atnaujinta mobiliąja aplikacija nemokamai bus galima naudotis 14 dienų, o vėliau už paslaugą reikės mokėti 1,5 euro per mėnesį.

„Viceministrė pirmadienį kviečia šio dienyno atstovus pokalbiui dėl jų teikiamų paslaugų mokykloms“, - praneša Švietimo ir mokslo ministerija.

Ministerija pažymi, kad sutartis dėl elektroninių dienynų naudojimo sudaro pačios mokyklos, ir tik jos sprendžia, kokio dienyno paslaugas pirkti.

„Jei sutartyje kažkas keičiama, kas neatitinka mokyklų bendruomenių susitarimų, tai sprendžiama keičiant sutartis, pasirenkant kitą teikėją. Šiuo metu mokyklos elektroninio dienyno paslaugą gali pasirinkti iš kelių teikėjų“, - pažymima ŠMM išplatintame pranešime.

Pažymius, pamokos turinį, pamokų lankomumą mokinių tėvai internetu iš elektroninio dienyno sužino nemokamai. Jei tėvai neturi prieigos prie elektroninio dienyno, mokykla privalo juos informuoti kitais būdais.

Elektroninius dienynus Lietuvoje naudoja 80 proc. mokyklų.

TAMO grupės direktorius A. Baltaduonis pateikė kitokius dienyno įkainius.

Metinis mokinio krepšelis yra 980 Eur, o informacinėms ir komunikacinėms technologijoms (IKT) iš jo skiriama dalis sudaro 0,4%, t.y. 3,92 Eur vienam mokiniui per metus. TAMO dienyno mėnesinis mokestis mokyklai yra 14,48 Eur arba 28,96 Eur priklausomai nuo joje besimokančių mokinių skaičiaus. Taigi, per metus mokestis už TAMO dienyną iš vieno mokinio krepšelio nesiekia nė 1 euro.“,- teigia TAMO grupės direktorius A. Baltaduonis.

Taip pat jis pažymi, kad visi tėvai ir mokiniai gali naudoti TAMO elektroninį dienyną nemokamai kompiuteryje, planšetėje ir telefone, jungdamiesi prie internetinės svetainės www.tamo.lt. Apmokestinama tik papildoma funkcija - mobilioji programėlė, kuri nėra būtina, nes visa informacija yra pasiekiama nemokamai per www.tamo.lt. „Mes esame pasiruošę pateikti visą ŠMM dominančią informaciją ir atsakyti į visus iškilusius klausimus.” - teigė A. Baltaduonis.
Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)