Štai ir atšventėm . Jau antrus metus iš eilės  Airijoje, Dundalko mieste yra švenčiama viena iš seniausių lietuviškų švenčių Joninės.

Pirmiausia, visi atėjusieji turėjo įeiti pro įvairiomis gėlėmis ir augalais papuoštus vartus. Pagal papročius, įėję pro tuos vartus, žmonės tapo šventės dalyviais. Šventės metu buvo pinami vainikai ir jais pasipuošė ne viena šventės dalyvė. Juk vainikas nemirtingumo ir meilės simbolis.

Ir ko tik nebuvo toje šventėje. Atvykusius į šventę linksmino lietuvių folkloro ansamblis ,,Dobilas“, Lietuvių liaudies kolektyvas,,Spiečius” ir ,,Gintarėliai“. Vedėjas Tomas išjudino visus su žaidimų gausybe, sveikinome Jonus ir Jonukus, apdovanojome dovanomis ir ąžuolo vainikais juos papuošėme. O kur dar loterija, akcijos ,atrakcijos tiek dideliems, tiek mažiems ... Labai džiaugiamės, kad pas mus atvyko ir visus sušildė savo dainomis airių duetas ,,Paddy and Sean“.

O kokios gi šventės be skanėstų. Lietuviškas alus, cepelinai, šašlykai, žuvis, parauginti agurkėliai... Prekybininkai siūlė ir savo rankų darbo grožybių. Tikrai buvo visko, ko tik lietuviška širdis geidžia.
Geros nuotaikos mums nešykštėjo ir dangus. O į pavakarę pasirodė Viper Vixens, ugnies šou.

Ir pagaliau visų lauktas vakaro siurprizas - Lietuvos estrados princas  Rytis Cicinas. Visus pakvietė ne tik šokti, bet ir prisiminti populiariąsias dainas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)