Organizatoriai teigia, kad netradiciniu renginiu siekta parodyti, kad ir Lietuvoje viskas nėra taip blogai.

„Stiprindami ryšius su visuomene kilo bendra idėja su oro uostu, kadangi ieškome naujų erdvių, kad reikia pasitikti tautiečius sugrįžtančius į Lietuvą, kad jiems šiek tiek širdelę pavirpinti, kad pas mus viskas labai gerai, kad be reikalo jie išvyko iš Lietuvos. Tiesiog tokia idėja ir pavadinome šią akciją „Sveika Lietuva!“. Ar tikimės, kad sumažės emigracija? Mes tikimės visada ir norime to, siekiame“, - sakė Regina Dragunskienė, koncertinės įstaigos „Kaunas“ kultūrinės veiklos vadybininkė.

„Norime pasveikinti mūsų grįžtančius, išvykstančius keleivius bei miesto svečius artėjančių gražiausių metų švenčių proga. Tiesiog norime juos pasveikinti, norime nuteikti šventiškai. Norime, kad švenčių laukimas būtų kuo malonesnis“, - teigė Kauno oro uosto atstovė Jūratė Bubulienė.

J. Bubulienė skaičiuoja, kad šventiniu laikotarpiu Kauno oro uoste atvykstančių keleivių srautai ir reisų į Kauną skaičius išauga du kartus.

Absoliuti dauguma keleivių teigė, kad išgirdę orkestro muziką buvo maloniai nustebinti. Visgi dauguma neslėpė, kad į tėvynę grįžta tik praleisti šventinio laikotarpio.

„Nėra šansų“, - taip į DELFI klausimą ar ketina grįžti gyventi į Lietuvą atsakė vienas jaunas vaikinas.

Tuo tarpu vienas vyriškis piktinosi, kad emigrantai nepelnytai nevertinami.

„Mes čia grįžtame ir parvežame pinigus. Paskaičiuokite. Mes pinigus leidžiame Lietuvoje. O pinigus uždirbame užsienyje. Sunkiai dirbdami uždirbame“, - teigė vyriškis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (426)