Šiemet penkerių metų kūrybinės veiklos jubiliejų švenčiantis Airijos lietuvių folkloro kolektyvas renginyje ne tik pademonstruos lietuvių liaudies dainų ir šokių, bet ir pristatys Lietuvos kultūrinio paveldo patiekalų, kurių visi galės paskanauti.

„Vienas iš „Lietuviško dobilo“ tikslų yra dalintis tuo ką tuo ką žinome, mokame, tuo, kas esame“, - teigė ansamblio vadovė Rita Kundrotaitė. „Didžiuojamės, galėdami šio renginio metu pasidalinti ilgamečiu savo tautos kultūriniu paveldu, kurį jau penkis metus Airijoje populiariname, įtraukdami ir suaugusius, ir vaikus, puoselėdami lietuvių kalbą, kultūrą, tradicijas“, - pasakojo R. Kundrotaitė.

Nuo kulinarinio paveldo stalo bus galima paragauti šviežios duonos, įvairiausių lietuviškų sūrių, kaimiškų ir rūkytų mėsos gaminių, dzūkiškos bandos, šakočių, riestainių ir kitų kepinių. Ištroškusieji galės atsigaivinti gira ar paskanauti tikro lietuviško midaus.
Lietuvos ir Airijos diplomatinių santykių užmezgimo minėjimas įvyks ketvirtadienį, rugsėjo 15 d., 19.30 val. Griffith koledžo konferencijų centre (adresas – Griffith College Dublin Conference Centre, South Circular Road, Dublin 8).

Renginį organizuoja Airijos lietuvių folkloro ansamblis „Lietuviškas dobilas“ kartu su Lietuvos ambasada Airijoje. Renginys nemokamas.
Lietuvos ir Airijos diplomatiniai santykiai buvo užmegzti 1991 m. rugsėjo 2 d. Per dvidešimt metų ženkliai išsiplėtė Lietuvos ir Airijos politiniai, ekonominiai ir kultūriniai ryšiai. Šios šalys yra artimos partnerės tarptautinėse organizacijose, jos kartu intensyviai rengiasi pirmininkavimui Europos Sąjungoje 2013 m.

Šį rudenį diplomatinių santykių 20-mečius Lietuva jau atšventė su Danija bei Švedija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją