Kaip DELFI jau skelbė pirmadienį, 28-ame dangoraižio „Avalon Riverview” aukšte gyvenanti R. Karaliūtė evakuotis atsisakė ir uragano laukė namie.

Pasak R. Karaliūtės, žmonės gatvėmis vaikščiojo iki pat apogėjaus, kuris mieste kilo apie 8 val. vakaro ir tęsėsi apie valandą. „Tuomet vėjas buvo stipriausias, aiškiai jautėsi, kad siūbuoja pastatas. Buvo nemalonu vaikščioti, jauteisi kaip karuselėje ar alaus išgėręs. Vis dėlto nebuvo labai baisu – viskas buvo kontroliuojama, daugiausia nerimo kėlė ne vėjas, o didžiulis potvynis“, – DELFI kalbėjo R. Karaliūtė. Kai apie 23 val. lietuvės šeima ėjo miegoti, dangoraižis jau nesiūbavo.

Niujorke gyvenanti žurnalistė pasakoja, kad Rytų upė pirmadienio vakarą užliejo molus, parką, išsiliejo į gatvę, tačiau artėjant vidurnakčiui ėmė slūgti ir grįžti į savo vagą.

Dėl potvynio pavojaus apie devintą vakaro dangoraižyje buvo išjungta elektra. Apie tai buvo perspėta iš anksto. Pusę septintos ryto elektra dangoraižyje įjungta vėl. Tačiau pro langus matyti, kad dauguma Niujorko pastatų elektros neturi.

„Turbūt esminiai nuostoliai bus ne nuo vėjo, o nuo potvynio. Kiek skaičiau, vandens lygis viršijo visus nuo 18 a. buvusius rekordus“, – sakė R. Karaliūtė.

Pasak jos, nors vėjo šuorai lankstė medžius, pro langus nematyti, kad juos būtų išvertę. Potvynis ir uraganas labiau nusiaubė kitas Manhatano dalis.

Kaip DELFI jau skelbė, uraganas „Sandy“ pasiekė rytinę JAV pakrantę. Niujorke, Naujajame Džersyje, Pensilvanijoje, Vakarų Virdžinijoje ir Šiaurės Karolinoje jau žuvo mažiausiai 16 žmonių. Be elektros liko apie 7 mln. žmonių. Per audrą buvo užtvindytos septynios Niujorko metropoliteno linijos, mieste kilo gaisrai, dingo elektra. Nuostoliai, patirti dėl galingo uragano „Sandy“, gali siekti apie 20 mlrd. JAV dolerių.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (196)