Mugės metu bus teikiamos asmeninės konsultacijos ne tik darbo, bet ir pilietybės, smulkaus verslo, investicijų, nekilnojamojo turto, mokesčių ir socialinių garantijų klausimais. Taip pat vyks diskusijos apie migracijos grėsmes, dvigubos pilietybės problemą, prekybą žmonėmis.

Pasak TMO Vilniaus biuro vadovės Audros Sipavičienės, žmonės išvyksta iš Lietuvos, nes neranda ar nesitiki rasti darbo, jo gerai net nepaieškoję.

„Taip yra todėl, kad visa informacija apie darbą Lietuvoje pasenusi, kartais paremta tik nuogirdomis, labai suskaidyta, o žmonėms jos reikia koncentruotos ir realios. Tai ypatingai aktualu ne tik galvojantiems apie išvykimą, bet ir iš užsienio norintiems grįžti lietuviams, kurie dažniausiai susiduria su aibe kitų problemų: kur ir kaip investuoti pinigus, ar vaikai pritaps mokykloje, būsto klausimai ir pan. Tad ši informacinė mugė – puiki galimybė vienoje vietoje gauti visą reikalingą informaciją”, - sakė A. Sipavičienė.

Mugėje „Gyvenk ir dirbk Lietuvoje“ dalyvaus nemažas būrys darbdavių, todėl tikimasi sulaukti ir didelio lankytojų skaičiaus. „Kaip žinome, užsienyje pasirenkamas darbas dažniausiai būna ne pagal specialybę ir neperspektyvus. Tuo tarpu Lietuvoje atsiranda naujos neišnaudotos galimybės. Tad mes manome ir viliamės, kad darbdaviams šis renginys taps unikalia galimybe tiesiogiai pristatyti savo įmonės veiklą ir galimybes pas juos įsidarbinti, o visus besidominčius supažindinti su savo srities darbo rinka“, - pranešime spaudai cituojama A. Sipavičienė.

Pagal gyvenamosios vietos deklaravimo duomenis, 2006 m. į užsienį nuolat gyventi išvyko daugiau kaip 12 tūkst. Lietuvos gyventojų (2005 m. – 15,6 tūkst.), o sugrįžo – 5,5 tūkst. Dažniausiai emigracijai išsirenkamos šalys – Jungtinė Karalystė, JAV, Airija, Vokietija, Rusija ar Ispanija. Apie penktadalį emigrantų sudaro jauni, darbingo 25–29 metų amžiaus gyventojai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją