Blogai rinkimų rezultatus vertina beveik trečdalis (30 proc.) suaugusių Lietuvos gyventojų, o kas penktas (20 proc.) respondentas neturėjo nuomonės šiuo klausimu.

Palankiau už kitus pasibaigusių rinkimų rezultatus vertina jaunimas iki 30 metų bei mažų miestelių ar rajonų centrų gyventojai.

Labiausiai rinkimų į Europos parlamentą rezultatais patenkinti Valstiečių ir Naujosios demokratijos partijų sąjungos bei Darbo partijos rinkėjai (trys iš keturių rezultatus vertina gerai), o dar dviejų partijų (Lietuvos socialdemokratų ir Liberalų demokratų partijų) rinkėjai yra labiau patenkinti rinkimų rezultatais, nei nepatenkinti.

Kitų nemažą paramą gavusių partijų rinkėjai šių rinkimų rezultatais yra labiau nepatenkinti, nei patenkinti. Ypač blogai rinkimų rezultatus vertina naujos koalicijos "Kartu mes jėga" rinkėjai. Lietuvos lenkų rinkimų akcijos ir Lietuvos rusų sąjungos koalicija "Kartu mes jėga" rinkimuose nors ir perkopė 5 proc. barjerą, reikalingą mandatams skirstyti, tačiau negavo nė vieno mandato.

Be to, į rinkimus neatėję rinkėjai yra labiau patenkinti (38 proc.) jų rezultatais, nei nepatenkinti (25 proc.).

Tyrimas, kurio metu buvo apklaustas 1 001 Lietuvos gyventojas, 15 metų ir vyresnių, 100 Lietuvos vietovių, vyko šių metų birželio 17-25 d.

Birželio 13 dieną vykusiuose rinkimuose į Europos Parlamentą daugiausiai mandatų - 5 - iškovojo Darbo partija, po 2 - Lietuvos socialdemokratų partija, Liberalų ir centro sąjunga bei Tėvynės sąjunga, po vieną - Liberalų ir demokratų partija bei Valstiečių ir Naujosios demokratijos partijų sąjunga.

Šaltinis
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją