Nerimo dėl bulvyčių likimo bangą sukėlė vieno Belgijos regiono ministro perspėjimas, kad pagal naujus Europos Sąjungos reikalavimus bulves pirmiausia apvirti, o tik po to kepinti riebaluose, siekiant iš jų pašalinti kuo daugiau vėžį sukeliančios medžiagos. Tai visiškai prieštarauja tradiciniam keptų bulvyčių kepimo būdui, kai žalios supjaustytos bulvės yra dukart kepamos iki skirtingų temperatūrų įkaitintuose riebaluose.

„Komisija neturi jokių ketinimų, kartoju: jokių ketinimų, uždrausti belgiškas bulvytes ar bet kokias kitas bulvytes“, – pareiškė Europos Komisijos atstovas Margaritis Schinas antradienį, gerai žinodamas, kad ES jau kartą apdegė, bandydama per daug skrupulingai reguliuoti, ką valgo jos 500 mln. gyventojų.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)