„Aš netikiu, kad gali ateiti tokie laikai, kai mes nustosime gerti – rusai, baltarusiai ir ukrainiečiai. Tai mūsų nacionalinė tradicija, mūsų nacionalinis turtas,“ – pabrėžė A. Lukašenka.

Jo manymu, neprotingi draudimai gali pridaryti daugiau žalos. Todėl, prezidento nuomone, su alkoholio vartojimu reikia kovoti racionaliomis priemonėmis.

A. Lukašenka mano, kad atsitraukti nuo alkoholio gali padėti sportas. „Žinau tai iš patirties, vaikystėje aš labai mėgau žaisti futbolą, norėjau būti sportininku, o mokykloje man pasakė, kad sportininkai negeria ir nerūko,“ – pasakojo A. Lukašenka ir pridūrė, jog jis neišmano alkoholinių gėrimų subtilybių, o alaus visiškai nevartoja.

Tačiau Baltarusijos vadovas mano, kad geriau gerti alų, o ne stipresnius gėrimus.

A. Lukašenka pareiškė, kad „dėl mūsų ir jūsų požiūrio“ į alų, uždrausti reklamuoti šį gėrimą nėra tikslinga, tačiau pabrėžė, jog teigiamai vertina alkoholio gamybos monopolijos įvedimą Baltarusijoje.

Jo žodžiais, į Baltarusiją patenkantys alkoholinių gėrimų surogatai dažniausiai būna pagaminti Rusijoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją