Dabar ši vieta tapo aukščiausia Vilniaus vieta ir yra 235,12 metro aukščio. Slidinėjimui skirto kalno aukštis nuo papėdės iki viršaus yra apie 60 metrų. Dirbtinai supiltų žemių aukštis - 13,48 metro, be to, suformuoti ir išlyginti šlaitai iki papėdės.

1982 metais kalnų slidinėjimo klubo "Šlaitas" įkūrėjo Laimio Janutėno iniciatyva pradėta formuoti slidinėjimo trasa. Buvęs 219,12 metrų aukščio kalnas buvo duobėtas, o žemumoje telkšojo pelkė. Pradėjus šlaitą lyginti ir aukštinti, juo susidomėjo ne tik L. Janutėno draugai, pamėgo ir kiti kalnų slidinėjimo entuziastai.

1984 metais buvo sumontuotas pirmasis keltuvas slidininkams. Vėliau pastatytas antrasis modernus keltuvas. Kalnas vis "augo". Į vis didėjančią kalvą ir ant jos slidininkų perstatomus keltuvus atkreipė dėmesį aviatoriai, liepę supilto kalno viršūnę nulyginti, kad ji netrukdytų į netoliese esantį Vilniaus tarptautinį aerouostą atskrendantiems lėktuvams.

Vasarą kalva ir keltuvais džiaugiasi kalnų dviratininkai, vikšrinių slidžių slidinėjimo mėgėjai.

Prieš kelerius metus L.Janutėnui dėkingi kalnų slidinėjimo entuziastai ant kalvos užritino didelį riedulį, kuriame iškalė užrašą "Laimio kalnas".

2004 metų birželį Vilniaus miesto savivaldybės taryba šalia Minsko plento ir Žirnių gatvės sankirtos esančią kalvą oficialiai pavadino Laimio kalnu.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją