Baltuosiuose rūmuose N. Modi priėmęs J. Bidenas, pradėjus skambėti Indijos himnui, pridėjo ranką prie širdies, tačiau netrukus, matyt, supratęs savo klaidą, lėtai ranką nuleido.


J. Bidenas ketvirtadienį priėmė su valstybiniu vizitu į Vašingtoną atvykusį Indijos ministrą pirmininką N. Modį.

Per iškilmingą ceremonija prie Baltųjų rūmų J. Bidenas pareiškė, kad JAV ir Indija yra „dvi didžios valstybės, dvi didžios draugės, dvi didžios galybės, galinčios formuoti XXI amžiaus kursą“. Partnerystė tarp abiejų valstybių esą yra „viena svarbiausių XXI amžiaus partnerysčių“.

N. Modi pabrėžė, kad jo priėmimas Balstuosiuose rūmuose yra „garbė ir pasididžiavimas“. Tik trečiasis valstybinis vizitas Vašingtone per J. Bideno kadenciją turi didelę politinę reikšmę: JAV nori pasiekti, kad Indija taptų atsvara Kinijai ir įtikinti vyriausybę Naujajame Delyje nutraukti santykius su Rusija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją