Ši diena – jau čia pat: 2023 m. lapkričio 13-oji.

„Apmaudu, kad dėl beprasmiško teisinio cinizmo garažų savininkai turės didelių nuostolių“, – sako antstolė Irena Beliačic.

Pasak jos, žmonėms teks atlyginti miesto patirtas garažų nukėlimo išlaidas, nes dirbs bendrovės „Grinda“ darbuotojai, nukėlimui ir išvežimui reikės technikos, vėliau kainuos nukeltų garažų ir juose buvusių daiktų saugojimas. Sumos tikrai susidarys nepavydėtinos.

Antstolė ir savivaldybės atstovai daro viską, kad garažų savininkai, kurių viešai skelbta informacija apie planuojamą priverstinį nukėlimą galėjo ir nepasiekti, būtų informuoti kokiu nors kitu įmanomu būdu. Ant kiekvieno garažo klijuojami informaciniai lapeliai. Kodėl tai nepadeda? Ogi todėl, kad žmonės jų nespėja perskaityti: šiuos lapelius galimai nuplėšinėja garažų bendrijos įgaliotas atstovas.

Paskutinį kartą lapeliai buvo priklijuoti antradienį, lapkričio 7 d. Antstolei nuvažiavus patikrinti trečiadienio rytą, jų jau nebebuvo.

Galbūt kažkada šio asmens „nuopelnus“ Vilniui ir vilniečiams įvertins teisėsauga. O kol kas kenčia visi kiti. Regis, jau šį lapkritį miestui priklausančiame žemės sklype turėjo būti pradėtas statyti vaikų darželis, kurio laukia daugybė Šnipiškėse įsikūrusių jaunų šeimų. Kiek dar reikės laukti statybų pradžios, nežinia.

Pasak antstolės I. Beliačic, panašu, kad garažų savininkams apie iškeldinimą praneš tik „gyvas telefonas“. Kai vienas ar keli pirmieji garažai bus išvežti, žinia pradės greitai keliauti iš lūpų į lūpas. Tada gal bent kažkas dar suskubs savo garažus ar juose esančius daiktus išsivežti savarankiškai.

Vilniaus miesto savivaldybės teigimu, garažai užima apie 63 arų ploto sklypą, kuriame tilptų visas darželis, liktų vietos dar ir sporto žaidimų aikštelei.

Garažų savininkus vienijanti bendrija ilgai neatskleidė tikrųjų savininkų, vėliau teigė, kad įpareigos juos nukelti garažus iki šių metų vasaros pabaigos. Bendrijai to nepadarius, teismas leido pačiai savivaldybei nukelti šiuos garažus.

Metaliniai garažai Vilniuje ir kituose Lietuvos miestuose pradėjo kurtis sovietmečiu. Tuomet juos valstybinėje žemėje leista statyti laikinai – 3-5 metams, tačiau dešimtmečius ten likę garažai, pasak savivaldybės, ilgainiui tapo sąvartynais, ėmė kelti grėsmę aplinkai, teršti ją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją