„Tai – melas, kunigas išsigalvoja, Dievo nėra, jūs apsimeskite ubagu ir nuvažiuokite į bažnyčią, pamatysite, kaip su tokiais žmonėmis elgiasi!“ – pirmadienio popietę Vilniaus miesto apylinkės teisme šaukė nuolatinės gyvenamosios vietos neturintis 33 metų vilnietis Žilvinas Puklevičius.

Už tai, kad Vilniaus Aušros Vartų g. esančioje Šv. Teresės parapijos bažnyčioje sutrikdė viešąją tvarką, ne kartą teistas Ž. Puklevičius buvo pripažintas kaltu – baudžiamąją bylą išnagrinėjęs teisėjas Valdas Bugelevičius nutarė, jog nuteistasis už grotų privalės praleisti 4 mėnesius.

Tokią bausmę Ž. Puklevičiui teismas skyrė dėl to, kad jis daugybę kartų baustas administracine tvarka (jo pažeidimai buvo surašyti net 60 lapų), jo daromi pažeidimai yra susiję su smurtiniais veiksmais ar agresyvumu kitų asmenų atžvilgiu, jis nekeičia savo gyvenimo būdo, niekada nedirbo ir nesilaiko įstatymų.

„Teismas mano, kad tik paskyrus sankcijoje numatytą griežčiausią bausmės rūšį – terminuotą laisvės atėmimą, bus pasiekti bausmės tikslai“, – pažymėjo teisėjas V. Bugelevičius.

Nuosprendį Ž. Puklevičius dar galės skųsti apeliacine tvarka, tačiau sakė, kad nesiskųs – bausmę atliks, o kai išeis į laisvę, būtinai dar kartą apsilankys Šv. Teresės parapijos bažnyčioje.

Bylos duomenimis buvo nustatyta, kad Ž. Puklevičius kovo 22 d., apie 17.30 val., Šv. Teresės parapijos bažnyčioje triukšmavo, keikėsi necenzūriniais žodžiais, o kai bažnyčios rezidentas Vytautas Brilius paėmė jį už rankos ir norėjo išvesti iš bažnyčios, kaltinamasis bandė jam suduoti smūgį į veidą, bet nesugebėjo – dvasininkui buvo įdrėkstas veidas.

Triukšmaujantį vyrą bandė nuraminti ir zakristijonas Arūnas Gerasionis, kuriam Ž. Puklevičiui suplėšė liturginius rūbus – kamžą ir švarką.

Nagrinėjant baudžiamąją bylą Ž. Puklevičius aiškino, kad tądien buvo bažnyčioje, nes norėjo pasimelsti, kai jį esą rezidentas nutarė išvaryti. „Jis neturi teisės manęs stumdyti“, – emocingai teisme aiškino vyras. Tačiau apie tai, kaip užpuolė kunigą rezidentą ir zakristijoną, vyras negalėjo papasakoti – esą dėl girtumo nepamena (policijoje jam buvo nustatytas 2,04 prom. girtumas).

Tuo metu kunigas rezidentas V. Brilius sakė, kad tądien atėjęs į bažnyčią paatė, kaip vos ant kojų pastovintis Ž. Puklevičius įėjo į bažnyčią ir koridoriuje pristojęs prie vienos tikinčiosios ėmė prašyti pinigų.

Dvasininkas elgetaujantį vyrą įspėjo, kad taip bažnyčioje elgtis nedera ir paprašė išeiti iš maldos namų. Tačiau Ž. Puklevičius nepakluso – kunigą rezidentą ėmė keikti necenzūriniais žodžiais, o paskui ėmė muštis ir ranka perdrėskė veidą. Išgirdęs triukšmą ir pamatęs kruviną dvasininką į pagalbą atskubėjo zakristijonas A. Gerasionis, bet ir šis buvo iškeiktas įvairiais keiksmažodžiais, jam buvo grasinama, o galop jį apstumdė. Maža to, jam buvo suplėšyti liturginiai drabužiai.

Konfliktą matęs kunigas Robertas Moisevičius iš karto iškvietė policiją – atvykę pareigūnai agresyvų elgetą sulaikė. Policininkai neslėpė, kad Ž. Puklevičius jiems yra gerai pažįstamas: agresyvus vyras nuolat priešinasi, todėl šįkart buvo nuspręsta panaudoti specialiąsias priemones – elektrošoką ir antrankius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)