Daugiau kaip 4 metus Varėnos rajono apylinkės teisme dirbęs, bet iš pareigų savo noru pasitraukęs E. Mačiulaitis antradienio rytą buvo laukiamas Vilniaus miesto apylinkės teisme – teisėja Irma Randakevičienė turėjo nagrinėti sostinės Šeštojo policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus pareigūnų surašytą administracinio teisės pažeidimo protokolą dėl smulkios vagystės.

Bet neišnagrinėjo – nors E. Mačiulaičiui iš anksto buvo pranešta apie posėdį, jis į teismą neatvyko.

„Teismas nusprendžia E. Mačiulaitį atvesdinti, nes jis protokole nurodė, kad pažeidimo nepripažįsta“, – sakė teisėja I. Randakevičienė.

Pažeidimo protokolas E. Mačiulaičiui buvo surašytas dėl vagystės gegužės 15 d., kai apie 17 val. jis iš sostinės Ateities g. esančio prekybos centro „Rimi“, įtariama, pavogė 0,35 l talpos lietuviškos degtinės butelį.

Apsaugos darbuotojų sulaikytas buvęs komisaras ir teisėjas teisinosi, kad nieko neketino vogti, o buteliuką, kurį pas jį rado apsaugininkai, buvo nusipirkęs anksčiau.

Kaip buvo iš tikrųjų, aiškinsis teismas, kuris prekybos centro gali pareikalauti ne tik vaizdo įrašų, jeigu tokie buvo padaryti, bet ir apklausti E. Mačiulaitį sulaikiusius apsaugininkus ir jų į parduotuvę iškviestus policijos pareigūnus.

Jeigu teisme bus įrodyta E. Mačiulaičio kaltė, jam grės bauda nuo 86 iki 260 eurų arba administracinį areštą nuo 10 iki 30 parų.

E. Mačiulaitis ir anksčiau yra turėjęs problemų dėl alkoholio – dar vasarį teismas jam skyrė 579 eurų baudą bei dvejiems metams uždraudė vairuoti transporto priemones. Tokios sankcijos jis nusipelno dėl to, kad sustabdytas policijos pareigūnų atsisakė pasitikrinti blaivumą bei nepateikė vairuotojo pažymėjimo ir automobilio registracijos dokumentų.

Pagal automobilio valstybinius numerius pareigūnai nustatė, kad prie vairo – buvęs jų kolega, anksčiau vadovavęs visai Lietuvos kelių policijai.

E. Mačiulaičio vairuojamą automobilį sustabdęs kelių policininkas teisme aiškino, kad tądien į Bendrąjį pagalbos centrą paskambinęs žmogus pranešė, kad Baltupiuose važiuoja galimai neblaivus vairuotojas.

„Mes gavome nurodymą patikrinti, ar tai tiesa, – teisme yra sakęs E. Mačiulaičio vairuojamą automobilį sustabdęs pareigūnas. – Automobilį pasivijome prie Ateities ir Baltupių g. sankryžos, kai vairuotojas jau važiavo savo namų link, tada mes jį ir sustabdėme, įjungę šviesos švyturėlius ir garso signalą“.

Pareigūno teigimu, nuo vairuotojo sklido alkoholio kvapas, tačiau šis atsisakė pasitikrinti neblaivumą.

„Nuo sklido alkoholio kvapas, kalba buvo nerišli, o judesiai – nekoordinuoti“, – teisme kalbėjo kitas pareigūnas, dalyvavęs sustabdant E. Mačiulaitį.

Tuo metu E. Mačiulaitis tikino, kad pareigūnai jam net nepasiūlė pasitikrinti alkotesteriu.

„Nesakau, kad tai yra kerštas, bet čia kažkoks marazmas – visi žino, jog esu nekonfliktinis žmogus, o šioje situacijoje net neturiu ką paaiškinti, – sakė buvęs komisaras. – Tarp manęs ir pareigūnų kilęs konfliktas mane iškirto iš vėžių, o jis net nenufilmuotas. Aš tada užpykau, nusispjoviau ir nuėjau, dėl ko dabar šiek tiek gailiuosi. Jau geriau būčiau pripūtęs.“

„Neturiu jokių paaiškinimų – esu įstatymams paklusnus žmogus ir niekas to nepaneigs, esu 30 metų išdirbęs teisėsaugoje, iš jų – 4 metus buvau Kelių policijos vadas ir dar puspenktų metų dirbau teisėju, o čia tokie kaltinimai, kad 10 val. ryto Mačiulaitis sėda prie vairo girtas – pagalvokite patys, ar tai logiška“, – yra sakė E. Mačiulaitis.

Iki 1999 metų Kelių policijai vadovavęs E. Mačiulaitis dirbo ir teisme, Varėnoje. Čia jo 2006 m. pradėta karjera žlugo jau 2010 m. Tuomet Etikos komisija pripažino, kad E. Mačiulaitis savo pareigas atliko aplaidžiai, tuo pažemino teisėjo vardą. Tiesa, Varėnos rajono apylinkės teisėju dirbęs E. Mačiulaitis atsipirko tik papeikimu, jis pats nusprendė trauktis iš pareigų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)