Taip pat pritarta, kad iš Lietuvos apeliacinio teismo teisėjo pareigų, sulaukusi pensinio amžiaus, būtų atleista Audronė Jarackaitė, pranešė Seimo Ryšių su visuomene skyrius. Dėl jos darbo teisme yra atliekamas tyrimas, įtariama, kad ji ilgą laiką vilkino bylas.

Galutinį sprendimą tiek dėl teisėjų paskyrimo, tiek dėl atleidimo priims prezidentė Dalia Grybauskaitė. Pagal Konstituciją, Apeliacinio teismo teisėjus skiria prezidentas Seimo pritarimu.

Į Apeliacinį teismą dirbti ateisiančios S. Bieliauskienė ir R. Janovičienė šiuo metu dirba Vilniaus apygardos teisme.

Kandidates į naujas pareigas pasiūliusi Prezidentūra pažymi, kad S. Bieliauskienė yra patyrusi baudžiamosios teisės ir baudžiamojo proceso specialistė. 2001 metais ji buvo paskirta Vilniaus miesto 3-iojo apylinkės teismo teisėja, o nuo 2008 metų dirba teisėja Vilniaus apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriuje.

Ilgametę darbo patirtį turinti R. Janovičienė teisėjos karjerą pradėjo 1994 metais Vilniaus miesto 2-ajame apylinkės teisme. Vilniaus apygardos teisme ji dirba nuo 2001 metų, specializuojasi civilinėje teisėje.

E. Žironui gegužę buvo iškelta drausmės byla, dėl teisėjų vakarienės Kaišiadorių verslininko Algimanto Radvilos pramogų komplekse. Vakarienėje dalyvavo su verslininko įmone susijusias bylas nagrinėję esami ir buvę Lietuvos apeliacinio teismo teisėjai.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)