„To, ką patyriau, niekam nelinkėčiau patirti“, – dabar sako tikrą siaubo naktį savo namuose išgyvenusi jauna moteris.

Pasakoti apie tai, kas nutiko namuose, jai buvo labai sunku, tačiau nebuvo kitos išeities – jeigu būtų tylėjusi, jeigu būtų bandžiusi patirtus išgyvenimus laikyti savyje ir slėpti nuo kitų, ko gero, tuo viskas nebūtų pasibaigę.

Ieškodama darbo pateko į nusikaltėlio glėbį

Ši istorija prasidėjo, kai viena gyvenanti jauna moteris neteko darbo – ieškodama naujų darbdavių ji feisbuke esančioje darbo skelbimų grupėje paskelbė įrašą, kad yra bedarbė ir ieško naujo darbo. Netrukus į šį skelbimą sureagavo vienas vyras, parašęs žinutę. Šis vyras – kaunietis Tadas Daugininkas, vadovaujantis vienai kavinei.

„Jis man rašė, kad turi darbo pasiūlymą, paskui išdėstė, kad ieško kasininkės, – pasakojo nukentėjusioji. – Su juo sutariau susitikti, jis tada teigė, kad dirba vienoje įmonėje, net nusivedė ir aprodė patalpas, kuriose turėčiau dirbti, taip pat su juo sutariau dėl darbo pobūdžio ir sąlygų. Tai mane tenkino, todėl pasirašiau darbo sutartį. Tačiau mano įdarbinimas dėl tam tikrų priežasčių taip ir neįvyko.“

Nors ir neįsidarbino, tačiau mergina nenutraukė bendravimo su T. Daugininku.

„Nuo to laiko jis kartais atvykdavo į mano gyvenamąjį butą, čia kartais likdavo miegoti, tačiau bendro ūkio mes kartu nevedėme, jis pas mane negyveno, mes taip pat niekur kartu nesilankydavome viešose vietose“, – policijos pareigūnams kaunietė prisipažino, kad naujasis draugas jos namuose lankydavosi vos ne kasdien.

Kas yra T. Daugininkas, mergina nežinojo, šis jos net niekuomet nepakvietė į savo namus.

„Jis man pasirodė įtartinas, nes kai susitikdavome, jis nepasakodavo, ką veikia, kuo užsiima, kaip ir su kuo leidžia laiką“, – sakė ji.

Tikrasis šio vyro veidas atsiskleidė jau po mėnesio, kai jis vieną vakarą netikėtai apsilankė savo draugės namuose.

Asociatyvi nuotrauka

„Jis atsinešė alkoholio, bet atsisakiau su juo jį gerti, todėl jis gėrė vienas, – pasakojimą tęsė nukentėjusioji. – Jo drabužiai buvo nešvarūs, todėl pasiūliau juos išskalbti, liepiau nusirengti, o kad nebūtų nuogas, daviau savo chalatą. Kadangi jis vartojo alkoholį, ant stalo padėjau užkandžių.“

Smaugė, o paskui pririšo prie radiatoriaus

Nuo suvartoto alkoholio T. Daugininkas netrukus apsvaigo ir iš karto sukėlė pavydo sceną.

„Jis pasidarė agresyvus ir pradėjo manęs klausinėti apie vyrus – norėjo žinoti, su kokiais vyrais susitikinėju, reikalavo nurodyti jų vardus, jis net iš virtuvės viršutinės spintelės ištraukė, mano manymu, pasiklausymo įrangą, ir teigė, jog viską žino, aiškino, kad manęs slapta klausėsi“, – apie sukeltą pavydo sceną pasakojo nukentėjusioji.

Į kalbas ji nesileido, o tai vyrą dar labiau įsiutino.

„Jo elgesys mane labai išgąsdino, norėjau išbėgti iš buto, tačiau nepavyko – jis sugriebė man už rankos ir nuvertė ant lovos, o tada užsilipo ant manęs ir abiem rankomis pradėjo spausti mano kaklą“, – nukentėjusioji sakė, kad supratęs, jog ši dusta, T. Daugininkas ją paleido, trumpam nusiramino, bet netrukus vėl ėmė kalbėti apie pavydą.

„Jis aiškino, kad man nori tik gero“, – sakė kaunietė.

Jos teigimu, paskui aprimęs T. Daugininkas toliau ėmė gerti alkoholį, o tai jį veikė neigiamai, nes vėl maždaug po pusvalandžio jis pasidarė agresyvys.

„Aš bijojau ir nežinojau, ką daryti, visą laiką buvau susigūžusi ant lovos ir verkiau, o jis tada pradėjo grasinti, kad mane užmuš, vėl puolė mane smaugti“, – siaubingais prisiminimais dalijosi nukentėjusioji.

Asociatyvi nuotrauka

Tuo egzekucija nesibaigė – dėl išgalvotų santykių su kitais vyrais priekaištavęs T. Daugininkas, aukos teigimu, vienu metu norėjo ranka trenkti, tačiau kažkodėl persigalvojo: „Jis iš chalato ištraukė raištį, mane suėmė už rankos ir nutempė iki kambaryje esančio radiatoriaus vamzdžio, o tada prie jo surišo abi mano rankas.“

Nukentėjusioji nežinojo, kaip toliau elgtis, iš baimės visa drebėjo, verkė, bet tai nė kiek nesugraudino T. Daugininko. Priešingai, jis savo auką bandė dar labiau įbauginti.

„Jis man pradėjo sakyti, kad jeigu būtų blaivas, tuomet mane užmuštų, žino kaip paslėpti kūną, jog manęs niekas nerastų, – siaubingais prisiminimais dalijosi jauna moteris. – Labai išsigandau, bet stengiausi neišsiduoti, bet jis tada pradėjo grasinti, kad nužudys mano tėvus, o brolį ir sesę padarys neįgaliaisiais. Dar sakė, kad mane išveš į sekso vergystę… Po tokių kalbų jau nebesugebėjau apsimesti, kad jo nebijau ir pradėjau verkti, drebėti. Tada jis priėjo prie manęs ir žiūrėdamas į akis kažkam paskambino telefonu. Nežinau kam, bet girdėjau, kad kalbasi su vyru – jo prašė, kad į mano butą atvežtų lavonmaišį, daugiau nieko nesakė, baigė pokalbį. Maždaug po pusvalandžio kažkas paskambino į duris – nemačiau, kas atėjo, duris atidarė Tadas, jis kažką pasiėmė ir tam žmogui padavė pinigų.“

Išsigando: galvojau atnešė lavonmaišį

Kaunietė neslėpė, kad tuo metu pro akis praskriejo visas gyvenimas – ji manė, kad iš tikrųjų į namus galėjo atnešti lavonmaišį. Tačiau klydo.

„Ką Tadas atsinešė, nemačiau, nes daiktas buvo labai mažas, tilpo į saują ir jis tai iš karto įsidėjo į savo piniginę“, – nukentėjusioji taip ir negalėjo pasakyti, ką į jos namus atvežė T. Daugininko pažįstamas žmogus.

Maždaug 2 valandas prie radiatoriaus vamzdžio pririšta nukentėjusioji netrukus buvo paleista.

„Jis mane atrišo, liepė išgerti raminamųjų vaistų ir eiti miegoti, nes, kaip sakė, kiek čia galima, – tęsė pasakojimą kaunietė. – Išgėriau vaistų ir nuėjau miegoti, atsibudau pajutusi, kad jis mane glosto. Tada nuėjau į vonios kambarį, nes supratau, kad jis gali norėti santykių, o aš norėjau to išvengti. Vonioje stengiausi užtrukti kuo ilgiau, išsimaudžiau, o paskui grįžusi vėl atsiguliau į lovą.“

Anot jos, netrukus į vonią nuėjo ir T. Daugininkas, kuris taip pat išsimaudė, apsirengė išvakarėse išskalbtus drabužius ir netrukus išėjo iš namų.

„Jis kažkam paskambino ir tada iš karto išėjo, – pareigūnams pasakojo nukentėjusioji. – Tada griebiau savo telefoną ir pradėjau bėgti link buto durų – išbėgusi sutikau grįžtantį Tadą, jis nustebęs paklausė, kur einu, bet jam nieko neatsakiau ir greitai, palikusi neužrakintas duris, pabėgau.“

Išbėgusi iš namų mergina telefonu paskambino vienam savo draugui, tačiau tuo metu jis buvo išvykęs į Airiją, tačiau susisiekė su savo seserimi ir nurodė važiuoti tiesiai į jos namus. Tada ir buvo iškviesti policijos pareigūnai, apie rodos visą amžinybę besitęsusią naktį buvo papasakota merginos artimiesiems.

Asociatyvi nuotrauka

Išsikviesti pagalbą nukentėjusioji norėjo ir iš namų, kai tik T. Daugininkas ėmė ją smaugti, bet nebegalėjo – šis taip sudaužė mobiliojo ryšio telefoną, kad jis net neveikė. O kad mergina turi dar kitą aparatą, jos skriaudikas nežinojo.

„Tuo metu buvau labai išsigandusi, net racionaliai negalėjau mąstyti“, – aiškino ji. Ir pridūrė, kad iš namų negalėjo pabėgti, nes ją namuose įkalinęs T. Daugininkas buvo užrakinęs duris, o raktus įsidėjęs į kelnių kišenę.

Tamsios praeities nuodėmės

Pateikti savo įvykių versiją nei ikiteisminio tyrimo metu, nei nagrinėjant baudžiamąją bylą teisme baudžiamojon atsakomybėn patrauktas T. Daugininkas nenorėjo – jis atsisakė duoti bet kokius parodymus ir atsakyti į klausimus. Ir tik tada, kai prasidėjo baudžiamasis procesas, nukentėjusioji sužinojo, su kuo bendravo.

„Tuo metu, kai bendravau su Tadu, nieko nežinojau apie jo praeitį, bet net ir tada jo grasinimai man atrodė realūs, tada tikėjausi blogiausiom scenarijaus“, – pareigūnams sakė nukentėjusioji.

Būtent iš jų mergina sužinojo, kad palaikė ryšius su anksčiau tris kartus teistu vyru – kartą jis buvo teistas dėl vagystės, dar kitą kartą jį dėl disponavimo vogtais daiktais nuteisė Nyderlandų teismas, o trečiąjį teistumą T. Daugininkas „užsidirbo“ po įvykių Kaune, kai buvo pripažintas kaltu dėl išžaginimo ir seksualinio prievartavimo. Tiesa, už grotų jis nebuvo pasiųstas, teismas bausmės vykdymą buvo atidėjęs, o siaubingų įvykių metu jis bausmę buvo atlikęs, todėl oficialiai buvo laikomas neteistu.

Nors T. Daugininkas nepripažino jam pateiktų kaltinimų nei dėl fizinio skausmo sukėlimo, nei dėl svetimo turto sugadinimo, nei dėl grasinimų nužudyti, baudžiamąją bylą išnagrinėjęs teismas konstatavo, kad nekyla abejonių dėl vyro kaltės. Už tai jam teismas skyrė laisvės apribojimo bausmę 1 metams 6 mėnesiams ir įpareigojo atlyginti nukentėjusiai nusikaltimais padarytą turtinę žalą (beveik 2 tūkst. Eur), dalyvauti elgesio pataisos programoje, taip pat jam uždraudė bendrauti su nukentėjusiąja, bei neleido vartoti psichiką veikiančių medžiagų.

„Teismas, įvertinęs kaltinamojo elgesį dar prieš šios nusikalstamos veikos padarymą, taip pat grasinimų turinį, kuriuose grasinimai nužudyti buvo susiję būtent su noru konroliuoti nukentėjusiosios elgesį, sprendžia, kad nukentėjusioji turėjo pagrįstą pagrindą ne tik bijoti kaltinamojo T. Daugininko, bet ir manyti, jog grasinimus jis iš tikrųjų gali įvykdyti, t. y., kad jai gali būti atimta gyvybė ar sunkiai sužalota sveikata“, – pasak teismo, byloje surinkti duomenys patvirtina, jog T. Daugininkas norėjo įbauginti nukentėjusiąją ir tai padaryti jam pavyko.

Po teismo nuosprendžio paskelbimo T. Daugininkas griebėsi šiaudo – kartu su advokate pateikė apeliacinį skundą, kuriame prašė jį išteisinti, nes esą jokių nusikaltimų šis nepadarė, o nukentėjusioji esą tiek policijoje, tiek teisme melavo.

Asociatyvi nuotrauka

Skunde teismui taip pat buvo pažymima, kad įvykio niekas nematė, o po įvykio ant nukentėjusiosios kaklo nebuvo pastebėta kraujosruvų, ji į medikus dėl patirtų sužalojimų nesikreipė. Be to, pažymėjo, esą tą naktį niekas iš daugiabučio kaimynų negirdėjo jokio triukšmo, nukentėjusioji nesikvietė pagalbos net tą naktį į jos namus trumpam užsukusį jo draugą, kurio prieš tai telefonu buvo prašęs parūpinti lavonmaišį.

Pareigūnai šį vyrą buvo apklausę, tačiau jis pažymėjo, kad T. Daugininko prašymo nepriėmė rimtai: „Telefoninio pokalbio metu Tadas paprašė atvežti lavonmaišį, nes sakė, kad reikės išvežti kūną. Nepamenu, ką jis tiksliai sakė, bet supratau, kad jei moteris kažką padarys ar tai nepadarys, reikės išvežti jos kūną. Tada tai priėmiau kaip juokelį, net nekreipiau dėmesio į tokias jo kalbas, fone girdėjau moters balsą, girdėjau, kaip ji sakė: „Su kuo čia kalbi? Ar tu durnas?“ Dėl to jo pasakymo nepriėmiau rimtai, kadangi viso pokalbio metu Tadas buvo linksmas.“

Neišdrįso prisipažinti: ji siekia naudos

Tokios pačios pozicijos apeliaciniame procese laikėsi ir T. Daugininkas, kuris pareiškė, kad žodį „lavonmaišis“ nuolat vartodavo kaip juokelį dėl savo darbo pobūdžio – nuteistasis yra kavinės savininkas, jam nuolat tenka vežioti žalią mėsą, paukštieną ir jų atliekas.

Nors anksčiau nebuvo pateikęs savo pozicijos, apeliacinio proceso metu nuteistasis persigalvojo ir papasakojo tai, kas jo žodžiais tariant, tą vakarą ir naktį įvyko nukentėjusios namuose.

„Tą vakarą su nukentėjusiąja laiką leidome įprastai, žiūrėjome televizorių, valgėme, gėrėme alkoholinius gėrimus, paskui ji iškėlė „sceną“ dėl pavydo, tačiau aš į tai nekreipiau dėmėsio“, – T. Daugininkas teigė, kad prieš tuometę savo draugę nenaudojo fizinio smurto, o esą ši meluoja, nes… siekia finansinės naudos.

Bet šie nuteistojo argumentai neįtikino teisėjų, kurie konstatavo, kad T. Daugininkas pagrįstai buvo pripažintas kaltu dėl jam pateiktų kaltinimų.

„Teisėjų kolegija, įvertinusi nuteistojo T. Daugininko parodymus, daro išvadą, kad jo paaiškinimai yra nepatikimi, prieštaraujantys byloje nustatytoms faktinėms bylos aplinkybėms ir laikytini jo gynybine versija taip siekiant išvengti baudžiamosios atsakomybės ar palengvinti savo teisinę padėtį“, – pažymėjo teisėjo Aurelijaus Rauckio pirmininkaujama kolegija.

Bendrojo pagalbos centro numeris – 112.
Specializuotos pagalbos centrų sąrašas ir kontaktai pagal savivaldybes:
Emocinės paramos tarnyba Telefono numeris El. adresas Darbo laikas
„Pagalbos moterims linija“ +370 800 66366 pagalba@moteriai.lt kasdien visą parą
„Vilties linija“ 116 123 vilties.linija@gmail.com kasdien visą parą
„Linija Doverija“ (pagalba paaugliams ir jaunimui teikiama rusų kalba) +370 800 77277 II-VI 16:00-20:00
Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba +370 800 10 800 Pirmadieniais – ketvirtadieniais: 8.00-19.00 val.
Penktadieniais: 8.00-18.00 val.
SPC kontaktai:
Specializuotos pagalbos centrų, 2017 metais teikiančių specializuotą kompleksinę pagalbą smurtą artimoje aplinkoje patyrusiems asmenims, sąrašas pagal savivaldybes
Savivaldybė Organizacijos pavadinimas Tel. Nr. El. pašto adresas
Akmenės r. Moterų veiklos inovacijų centras +370 652 24232 mvic@splius.lt
Alytaus m. Alytaus miesto moterų krizių centras +370 645 45287 ammkc@aktv.lt
Alytaus r. Alytaus miesto moterų krizių centras +370 645 45287 ammkc@aktv.lt
Anykščių r. Anykščių moterų užimtumo ir informacijos centras +370 615 45464 anyksciumoterys@gmail.com
Birštono Moterų teisių asociacija (buv. Kauno moterų draugija +370 603 89833 mota.mums@gmail.com
Biržų r. Lietuvos agentūros „SOS vaikai“ Panevėžio skyrius +370 699 86866 paramosnamai@gmail.com
Druskininkų Alytaus miesto moterų krizių centras +370 645 45287 ammkc@aktv.lt
Elektrėnų Moterų informacijos centras +370 5 2629003 8 650 95216 spc@lygus.lt
Ignalinos r. Visagino šeimos krizių centras +370 699 20069, +370 686 60657 viltisvskc@gmail.com
Jonavos r. Moters pagalba moteriai +370 618 40044 vinfo@moters-pagalba.lt
Joniškio r. Moterų veiklos inovacijų centras +370 652 24232 mvic@splius.lt
Jurbarko r. Tauragės moters užimtumo ir informacijos centras +370 446 61565, +370 616 55877 taurage@moterscentras.w3.lt
Kaišiadorių r. Asociacija „Kauno moterų draugija“ +370 603 89833 kmd.asoc@gmail.com
Kalvarijos Marijampolės apskrities moters veikos centras +370 343 59525, +370 633 55007 spc.mar@gmail.com
Kauno m. Kauno apskrities moterų krizių centras +370 679 31930 kaunoaspc@kamkc.lt
Kauno r. Asociacija „Kauno moterų draugija“ +370 603 89833 kmd.asoc@gmail.com
Kazlų Rūdos Marijampolės apskrities moters veiklos centras +370 343 59525, +370 633 55007 spc.mar@gmail.com
Kelmės r. Tauragės moters užimtumo ir informacijos centras +370 446 61565, +370 616 55877 taurage@moterscentras.w3.lt
Kėdainių r. Moters pagalba moteriai +370 618 40044 info@moters-pagalba.lt
Klaipėdos m. Klaipėdos socialinės ir psichologinės pagalbos centras +370 46 350099, +370 650 60094 kmn@moteriai.lt
Klaipėdos r. Kretingos moterų informacijos ir mokymo centras +370 445 78024, +370 605 82331 kretingosmoterys@gmail.com
Kretingos r. Kretingos moterų informacijos ir mokymo centras +370 445 78024, +370 605 82331 kretingosmoterys@gmail.com
Kupiškio r. Lietuvos agentūros „SOS vaikai“ Panevėžio skyrius +370 699 86866 paramosnamai@gmail.com
Lazdijų r. Alytaus miesto moterų krizių centras +370 645 45287 ammkc@aktv.lt
Marijampolės Marijampolės apskrities moters veiklos centras +370 343 59525, +370 633 55007 spc.mar@gmail.com
Mažeikių r. Telšių krizių centras +370 609 02636, +370 682 29459, +370 444 74282 kriziucentras@gmail.com
Molėtų r. Anykščių moterų užimtumo ir informacijos centras +370 615 45464 anyksciumoterys@gmail.com
Neringos m. Klaipėdos socialinės ir psichologinės pagalbos centras +370 46 350099, +370 650 60094 kmn@moteriai.lt
Pagėgių Koordinacinis centras „Gilė“ +370 610 10715 koordinaciniscentras@gmail.com
Pakruojo r. Moterų veiklos inovacijų centras +370 652 24232 mvic@splius.lt
Palangos m. Klaipėdos socialinės ir psichologinės pagalbos centras +370 46 350099, +370 650 60094 kmn@moteriai.lt
Panevėžio m. Lietuvos agentūros „SOS vaikai“ Panevėžio skyrius +370 699 86866 paramosnamai@gmail.com
Panevėžio r. Lietuvos agentūros „SOS vaikai“ Panevėžio skyrius +370 699 86866 paramosnamai@gmail.com
Pasvalio r. Lietuvos agentūros „SOS vaikai“ Panevėžio skyrius +370 699 86866 paramosnamai@gmail.com
Plungės r. Telšių krizių centras +370 609 02636, +370 682 29459, +370 444 74282 kriziucentras@gmail.com
Prienų r. Asociacija „Kauno moterų draugija“ +370 603 89833 kmd.asoc@gmail.com
Radviliškio r. Moterų veiklos inovacijų centras +370 652 24232 mvic@splius.lt
Raseinių r. Raseinių krizių centras +370 657 87475 info@kriziucentras.eu
Rietavo Telšių krizių centras +370 609 02636, +370 682 29459, +370 444 74282 kriziucentras@gmail.com
Rokiškio r. Lietuvos agentūros „SOS vaikai“ Panevėžio skyrius +370 699 86866 paramosnamai@gmail.com
Skuodo r. Kretingos moterų informacijos ir mokymo centras +370 445 78024, +370 605 82331 kretingosmoterys@gmail.com
Šakių r. Marijampolės apskrities moters veiklos centras +370 343 59525, +370 633 55007 spc.mar@gmail.com
Šalčininkų r. Moterų informacijos centras +370 650 95216, +370 5 2629003 spc@lygus.lt
Šiaulių m. Moterų veiklos inovacijų centras +370 652 24232 mvic@splius.lt
Šiaulių r. Moterų veiklos inovacijų centras +370 652 24232 mvic@splius.lt
Šilalės r. Koordinacinis centras „Gilė“ +370 610 10715 koordinaciniscentras@gmail.com
Šilutės r. Kretingos moterų informacijos ir mokymo centras +370 445 78024, +370 605 82331 kretingosmoterys@gmail.com
Širvintų r. Moterų informacijos centras +370 5 2629003, +370 650 95216 spc@lygus.lt
Švenčionių r. Moterų informacijos centras +370 5 2629003, +370 650 95216 spc@lygus.lt
Tauragės r. Tauragės moters užimtumo ir informacijos centras +370 446 61565, +370 616 55877 taurage@moterscentras.w3.lt
Telšių r. Telšių krizių centras +370 609 02636, +370 682 29459, +370 444 74282 kriziucentras@gmail.com
Trakų r. Moterų informacijos centras +370 5 2629003, +370 650 95216 spc@lygus.lt
Ukmergės r. Moters pagalba moteriai +370 618 40044 info@moters-pagalba.lt
Utenos r. Anykščių moterų užimtumo ir informacijos centras +370 615 45464 anyksciumoterys@gmail.com
Varėnos r. Alytaus miesto moterų krizių centras +370 645 45287 ammkc@aktv.lt
Vilkaviškio r. Marijampolės apskrities moters veiklos centras +370 343 59525, +370 633 55007 spc.mar@gmail.com
Vilniaus m. (išskyrus Naujininkų, Grigiškių, Naujosios Vilnius seniūnijas) Vilniaus m. (Naujininkų, Grigiškių, Naujosios Vilnius seniūnijos) Vilniaus moterų namai Moterų informacijos centras +370 5 2616380 vmotnam@vmotnam.lt
Vilniaus r. Moterų informacijos centras +370 5 2629003, +370 650 95216 spc@lygus.lt
Visagino r. Visagino šeimos krizių centras +370 699 20069, +370 686 60657 viltisvskc@gmail.com
Zarasų r. Visagino šeimos krizių centras +370 699 20069, +370 686 60657 viltisvskc@gmail.com
SVARBU. bukstipri.lt - Vidaus reikalų ministerijos administruojama internetinė svetainė, skirta žmonėms, susidūrusiems su smurtu artimoje aplinkoje.
Bendrojo pagalbos centro numeris – 112.
Pagalbą smurtą artimoje aplinkoje patyrusiems asmenims visoje Lietuvoje teikia Specializuotos pagalbos cendivai (SPC). Patyrėte fizinį, psichologinį, seksualinį, ekonominį smurtą? Nedvejodami kreipkitės nurodytais kontaktais pagal savo gyvenamąją vietą:
Regionas Specializuotos pagalbos centras Telefonai, el.paštas
Akmenės r., Joniškio r.,Pakruojo r., Radviliškio r., Šiaulių m., Šiaulių r. Moterų veiklos inovacijų centras +370 652 24232
mvic@splius.lt
Alytaus m., Alytaus r., Druskininkų sav., Lazdijų r., Varėnos r. Alytaus miesto moterų krizių centras +370 645 45287
info@ammkc.lt
Anykščių r., Molėtų r., Utenos r. Anykščių moterų užimtumo ir informacijos centras +370 615 45464
anyksciumoterys@gmail.com
Birštono sav., Kaišiadorių r., Kauno r., Prienų r. Moterų teisių asociacija +370 603 89833
mota.mums@gmail.com
Panevėžio m., Panevėžio r., Biržų r., Kupiškio r., Pasvalio r., Rokiškio r. Lietuvos agentūros "SOS vaikai" Panevėžio skyrius +370 699 86866
paramosnamai@gmail.com
Elektrėnų sav., Šalčininkų r., Širvintų r., Trakų r., Švenčionių r., Vilniaus m.(Naujininkų, N.Vilnios, Grigiškių seniūnijos), Vilniaus r. Moterų informacijos centras +370 650 95216
skpc@lygus.lt
Visagino m., Ignalinos r., Zarasų r. Visagino šeimos krizių centras +370 699 20069
viltisvskc@gmail.com
Jonavos r., Kėdainių r., Ukmergės r. Kauno moterų linija +370 618 40044
skpc@moterulinija.lt
Tauragės r., Kelmės r., Jurbarko r. Tauragės moters užimtumo ir informacijos centras +370 616 55877
taurage@moterscentras.w3.lt
Marijampolės sav., Kalvarijos sav., Kazlų Rūdos sav., Šakių r., Vilkaviškio r. Marijampolės apskrities moters veiklos centras +370 63355007
spc.mar@gmail.com
Kauno m. Kauno apskrities moterų krizių centras +370 679 31930
kaunoaspc@kamkc.lt
Klaipėdos m., Neringos m., Palangos m. Klaipėdos socialinės ir psichologinės pagalbos centras +370 650 60094
kmn@moteriai.lt
Kretingos r., Klaipėdos r., Skuodo r., Šilutės r. Kretingos moterų informacijos ir mokymo centras +370 605 82331
kretingosmoterys@gmail.com
Telšių r., Mažeikių r., Plungės r., Rietavo sav. Telšių krizių centras +370 671 16590
spc.telsiai@gmail.com
Šilalės r., Pagėgių sav. Koordinacinis centras "Gilė" +370 610 10715
koordinaciniscentras@gmail.com
Raseinių r. Raseinių krizių centras +370 428 52177
info@kriziucentras.eu
Vilniaus m.(išskyrus Naujininkų, N. Vilnios, Grigiškių seniūnijas) Lietuvos moterų teisių įtvirtinimo asociacija +370 664 31207
pagalba@skpcpagalba.lt