„Aš manau, kad pagaliau, reikia tikėti, kad tikrai turėsime naują generalinį prokurorą“, – interviu LRT radijui antradienio rytą sakė Ministras Pirmininkas.

Premjeras informavo dalyvavęs frakcijų susitikime su E. Pašiliu, kurio kandidatūra buvo įvertinta teigiamai.

„Manau, kad Seimas pagaliau apsispręs ir balsuos tikriausiai gana vieningai, ir tikrai, galiu pasakyti, kad balsų užteks jo kandidatūrai paskirti į atsakingas generalinio prokuroro pareigas“, – teigė Vyriausybės vadovas ir pridūrė manąs, kad prokuratūrai reikia sąžiningo, patirties turinčio, kompetentingo žmogaus, kuris padėtų ją suvienyt bei įgyvendintų svarbius jai keliamus uždavinius.

ELTA primena, kad Seimas antradienį slaptu balsavimu apsispręs dėl kandidato į generalinius prokurorus E. Pašilio. Paramą kandidatui viešai deklaravo socialdemokratai, konservatoriai ir „darbiečiai“.

15 metų teisėjo darbo patirtį turintis E. Pašilis teisėjo karjerą pradėjo 1999 metais Ukmergėje. Teisininko kvalifikaciją įgijęs Lietuvos policijos akademijoje ir Vilniaus universitete, kandidatas dirbo Ukmergės rajono policijos komisariate Ekonominių nusikaltimų tyrimo tarnybos jaunesniuoju inspektoriumi, taip pat Mokesčių policijos departamento prie VRM Vilniaus apskrities skyriuje Kvotos ir operatyvinės veiklos tarnybos inspektoriumi. 42 m. amžiaus kandidatas taip pat penkerius metus vadovavo Ukmergės rajono apylinkės teismui.

Seimas jau du kartus atmetė Prezidentės siūlytus kandidatus į generalinius prokurorus: pavasarį parlamentarai nepritarė Nerijaus Meilučio skyrimui, o rudenį atmetė Editos Dambrauskienės kandidatūrą.

Šiuo metu Generalinei prokuratūrai laikinai vadovauja generalinio prokuroro pavaduotojas Darius Raulušaitis

Generalinį prokurorą skiria ir atleidžia Respublikos Prezidentas Seimo pritarimu.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)