Šiame susitikime turėtų būti aptartas Darbo partijos raginimas D.Pavalkiui trauktis iš pareigų.

„Kadangi ministras išvykęs, o rytoj premjeras pats lankysis Klaipėdoje ir neturės laiko, kol kas planuojama, kad susitikimas vyks trečiadienį“, - BNS pirmadienį sakė premjero atstovė spaudai Evelina Butkutė-Lazdauskienė.

Lauks Darbo partijos argumentų dėl D. Pavalkio

Premjeras A. Butkevičius teigia dar nesulaukęs "darbiečių" kvietimo aptarti švietimo ir mokslo ministro Dainiaus Pavalkio atstatydinimo klausimą. A. Butkevičiaus teigimu, jis norėtų asmeniškai išgirsti argumentus, kuriais vadovaujantis Darbo partija nusprendė atšaukti D. Pavalkį iš užimamo posto.

"Pirmiausiai turėčiau sulaukti tam tikro pakvietimo ir noro susitikti iš Darbo partijos pusės", - po Vyriausybės pasitarimo žurnalistams sakė Premjeras, su D. Pavalkiu telefonu bendravęs sekmadienį.

D. Pavalkio klausimą A. Butkevičius pirmadienį aptarė ir su Prezidente Dalia Grybauskaite. Nors šio susitikimo detalių Premjeras nekomentavo, tačiau pabrėžė, kad jo ir šalies vadovės nuomonės dėl D. Pavalkio sutampa.

"(D. Pavalkio, - ELTA) darbą vertinu teigiamai, nors po dvejų metų Vyriausybės programos įgyvendinimo peržiūros Švietimo ir mokslo ministerijai buvo išsakyta daugiausiai pastabų (...), bet jų ministerijos įsipareigojimas buvo, kad tą atsilikimą jie įgyvendins 2015 metais", - teigė premjeras.

Atšaukti D. Pavalkį iš pareigų nuspręsta sekmadienį Darbo partijos tarybos posėdyje. Į dabartinio švietimo ir mokslo ministro vietą siūlomas "darbietis" Seimo vicepirmininkas Vydas Gedvilas.

Vyriausybės spaudos tarnyba sekmadienį pranešė, kad Ministras Pirmininkas priekaištų dėl D. Pavalkio darbo neturi, nes ministras vykdo Vyriausybės programą.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (139)