Kaip DELFI informavo Prezidento spaudos tarnyba, Vyriausybės prašomi skirti pinigai vėliau bus išdalijami kelioms institucijoms, kurios kartu organizavo prezidento laidotuves.

Pasak prezidentės patarėjos Daivos Ulbinaitės, dalis lėšų liks pačiai Prezidentūrai, dalis atiteks Užsienio reikalų ministerijai, kuri organizavo užsienio svečių atvykimą, pasitikimą ir apgyvendinimą, taip pat ketinama kompensuoti išlaidas ir Seimo kanceliarijai bei kitoms institucijoms, suteikusioms transporto ar kitas paslaugas.

Prezidento spaudos tarnybos duomenimis, užsienio svečių pasitikimas ir apgyvendinimas kainavo apie 12 tūkst. Lt, laidotuvių aptarnavimas – apie 13 tūkst. Lt, apsaugos užtikrinimas – apie 12-13 tūkst. Lt, paviljonai, garso, vertimo technika, ekranai kainavo apie 23 tūkst. Lt, transportas – apie 11 tūkst. Lt, maitinimas, gėrimai – apie 2 tūkst. Lt.

„Daug paslaugų per laidotuves buvo suteikta ir nemokamai – orkestrai sutiko groti nemokamai, patalpų nuoma nieko nekainavo“, - teigė prezidentės patarėja D. Ulbinaitė.

Tuo pačiu nutarimu skiriama per 50 tūkst. Lt ir kitų visuomenės ir politikos veikėjų laidotuvių išlaidoms padengti.

Pavyzdžiui, Seimo kanceliarijai už Nepriklausomybės akto signataro Gedimino Ilgūno laidotuves skirta 15,6 tūkst. Lt, už Seimo nario Algio Rimo – 9,7 tūkst. Lt.

DELFI primena, kad pirmasis atkurtoje nepriklausomoje Lietuvoje išrinktas prezidentas po sunkios ligos mirė birželio 26 d.

Šiemet A. Brazauskui būtų sukakę 78-eri.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją