Dar vasaros pradžioje tinklaraštininkas Skirmantas Malinauskas paskelbė apie D. Žičkų, kurį prilygino populiaraus serialo „Tinder Swindler“ herojui.

Modelis, sporto treneris D. Žičkus, vienu metu susitikinėjantis ir galvą apsukantis net kelioms skirtingoms moterims. Tiesa, visos jos – D. Žičkaus klientės, kurios, kaip paaiškėjo S. Malinauskui atlikus tyrimą, su sporto treneriu užmezgus artimą ryšį, liko nukentėjusios ir psichologiškai, ir finansiškai.

Pasak S. Malinausko, tuo pačiu metu asmeninis treneris susitikinėjo mažiausiai su trimis savo klientėmis, tačiau ir tai – ne pati blogiausia šios istorijos dalis. Merginos teigia praradusios nemažas pinigų sumas, kurias treneris naudojo įvairioms asmeninėms reikmėms.

„Po mėnesio, kai aš jam pervedu 500 eurų, jis man vėl skundžiasi. Sakau: ką, neužteko tų pinigų? Sako: ne, tu man praeitą kartą taip padėjai, aš tau žiauriai dėkingas, ar galėtum vėl padėti? Man tas labai nepatiko, bet klausiau: kiek reikia, ar užteks tiek pat? Sako: ne, ar gali tūkstantį?“, – pasakojo viena jų.

„Aš grubiai skaičiuoju apie 50-60 tūkstančių“, – prarastą sumą įvardijo nukentėjusioji Ieva.

Pats D. Žičkus, išaiškėjus jo elgesiui, gynėsi, kad merginos pinigus jam neva dovanojo savo noru.

„Nežinau, ko siekia tos dvi moterys, bet, matomai, tai gali būti kerštas. Aš neatsakiau joms atgal į jausmus, todėl dabar vyksta šantažas, šmeižtas, nepagrįsti kaltinimai man ir mano šeimai“, – teigė Domantas.

Pinigų išviliojimu viešai apkaltintas Domantas teigia, kad jam nereikėjo nei tiek pinigų, nei visokiausių dovanų. Batais, drabužiais ir kitais daiktais, esą, Ieva jį apipylė nieko neprašoma.

„Dovanos, batai? Neprašiau aš to, čia buvo jos pomėgis. Ir ji dovanodavo ne tik man. Daug žmonių gavo iš jos dovanų… Ji jaučia malonumą, kai pastato kitiems“, – tikino vaikinas.

O dabar savo versiją jis bandys įrodyti policijai. Kaip atskleidė S. Malinauskas, D. Žičkus jau kreipėsi į pareigūnus.

Skirmantas Malinauskas

„Domantas Žičkus kreipėsi į policiją dėl turto prievartavimo. Aš rimtai. Asmuo, apgavęs tiek žmonių, išviliojęs iš savo klienčių tūkstantines sumas, nusprendė taip atkeršyti. Pareiškime policijai jis nurodo, kad moterys „neturėjo jokio teisinio pagrindo“ prašyti joms grąžinti pinigus. Jau susisiekiau su Karolis Rugys ir mes, žinoma, padėsime šio menkystos aukoms. Paaiškinsime jam, kad bankiniai pervedimai, sąskaitos faktūros ir faktinės aplinkybės yra teisinis pagrindas reikalauti grąžinti lėšas, kurios gautos tiesiog apgaudinėjant savo klientes.

Čia reikia suprasti paprastą dalyką. Jis niekada nereiškė jokių teisinių pretenzijų, neprašė nieko paneiginėti, niekada iki tol į policiją dėl moterų reikalavimų nesikreipė. Priešingai, jis ne kartą viešai melavo pats ir tai buvo parodyta su įrodymais. Dabar jis mano, kad kreipdamasis į policiją niekuo nerizikuoja, nes pareigūnai patampys merginas, jos bus pagąsdintos, o jam tai nieko nekainuos. Taip nebus. Baudžiamoji teisė yra kraštutinė priemonė ir reikia baigti su praktika, kai bet kuris sukčius gali oriniais pareiškimais terorizuoti savo aukas ar kritikus, o pats nepatirti dėl to jokių neigiamų pasekmių. Aš apmokėsiu mano pašnekovių teisinę gynybą, o visas lėšas mes susigrąžinsim iš D.Žičkaus. Kuo ilgiau tai truks, tuo daugiau jis sumokės. Žinau, kad jis tai skaito. Tai mano pažadas ir skirtingai nei šis alfonsas, aš žodžio laikausi“, - rašė S. Malinauskas.

„Delfi“ bandė susisiekti su pačiu D. Žičkumi, tačiau jis telefono nekėlė.