Kaip jau rašė Delfi, į nelaimės vietą atvykę gelbėtojai nedelsiant pradėjo mergytės gaivinimą, atvykę medikai perėmė gelbėjimą, tačiau vaiko gyvybės išgelbėti nepavyko. GMP medikai konstatavo vos dviejų metukų mergaitės mirtį.

Kaip rašo laikrastisplunge.lt, dukrą iš tvenkinio ištraukė mama. Nelaimė įvyko, kai, vaikams žaidžiant kieme, mažoji nepastebėta nuėjo prie vandens telkinio.

Žlibinų seniūnas Martynas Stančikas tragediją išgyvenančius penkių vaikų tėvus apibūdina kaip tvarkingus, vaikais besirūpinančius seniūnijos gyventojus.

Kaip anksčiau rašėme Delfi, birželio mėnesį ugniagesiams teko atlikti 56 gelbėjimo operacijas vandenyje.

„Ugniagesiai ištraukė 20 skenduolių, tarp jų 1 vaiką, bei išgelbėjo 4 gyventojus, iš jų 1 vaiką“, – informuoja Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Edita Zdanevičienė. „Praėjusiais metais per tą patį laikotarpį 41 kartą ugniagesiai vyko atlikti gelbėjimo darbų vandenyje. Jų metu jie ištraukė 13 skenduolių (vaikų žūčių išvengta), bei išgelbėjo 4 žmones“, – primena E. Zdanevičienė.

Pasak E. Zdanevičienės, daugiausiai skenduolių buvo ištraukta Kauno ir Vilniaus apskrityse. Dažniausia nelaimėlius ugniagesiams gelbėtojams teko traukti iš tvenkinių, o vyrų iš vandens telkinių ištraukiama 5 kartus daugiau, nei moterų. Paskendusių žmonių amžiaus vidurkis apie 58 metai.

Gyvybę gelbstintys patarimai Ugniagesiai gelbėtojai primena gyventojams esminius dalykus, galinčius apsaugoti nuo nelaimių vandenyje. Dažniausiai skęstama tada, kai neįvertinami pavojai. Patariama nesimaudyti ir nenardyti nežinomose, nuošaliose vietose, kur nėra gelbėtojų, nešokti į vandenį pavalgius ar apsvaigus nuo alkoholio, nenardyti nežinant koks telkinio dugnas, neplaukti per toli nuo kranto, ypač už plūdurų. Pervertinus savo jėgas, gali jų neužtekti parplaukti į krantą.

Maudytis rekomenduojama tuose vandens telkiniuose, kur budi gelbėtojai. Ant plaustų, irklenčių ar kitų plaukiojimo priemonių lipti ir jomis plaukti tik užsivilkus gelbėjimo liemenę.

Viena iš skaudžiausių nelaimių birželio pabaigoje įvyko Klaipėdoje. Ankstų rytą dvi nepilnametės mergaitės, be tėvų priežiūros išėjo maudytis, kuomet buvo draudžiama. Skęstančias mergaites pastebėjęs poilsiautojas suskubo joms į pagalbą, tačiau pats iš vandens nebegrįžo. Tą pat savaitgalį nuosavo namo kieme mama pastebėjo plūduriuojančia 2 metų mergaitę. Specialistai pusvalandį atliko gaivinimą, tačiau nei medikams, nei ugniagesiams išgelbėti mažametės gyvybės nepavyko.