R. Kaminskui abejonių kelia ne vien didelė tualeto kaina, bet ir klausimas, kam reikėjo statyti tualetą ten, kur už 100 metrų vienas tualetas jau yra nuo senų laikų.

Padėti komisijai bandė Kauno miesto mero pavaduotojas Rimantas Mikaitis, kuriam, jo žodžiais tariant, "kabinamas tas reikalas" vien todėl, kad minėto tualeto prie pilies labiausiai reikia turistams, o vicemeras kuruoja turizmo klausimus.

"Mane irgi stebina didelė šio objekto kaina, - prisipažino mero pavaduotojas. - Pernai miesto biudžete tualeto prie pilies statybai buvo numatyta 300 tūkstančių litų. Tačiau konkurse dalyvavę statybininkai siūlė didesnes kainas, todėl du kartus konkursai neįvyko. Paskui suma padidinta iki 530 tūkstančių.

Beje, panašus konteinerinis tualetas Jonavos gatvėje, kur savivaldybė šiemet įkurdino kempingą (irgi - laikiną) su įvadais ir požemine trasa kainavo 120 tūkst. litų.

Vicemeras aiškino turėjęs viltį, kad tualetas, kurio Kaunui verkiant reikėjo, nes prie pilies kartais ir po keliolika autobusų su turistais atvažiuoja, bus pastatytas iki turistinio sezono pradžios, bent "iki piko" - liepos mėnesio. Tačiau jį pastatė sezono pabaigai.

Tris kartus teko keisti objekto vietą, kadangi to reikalavo kultūros paveldo sergėtojai. Pastarieji, pasak Antikorupcijos komisijos nario Gintaro Furmanavičiaus, keitė tualeto vietą, nors ji buvo suderinta. "Įdomu, kada šita struktūra, - retoriškai teiravosi G. Furmanavičius, - ims atsakyti už savo sprendimus, kurie biudžetui kainuoja nemažus pinigus?"

Kas už ką atsakys ar neatsakys, - dar neaišku, tačiau Antikorupcijos pirmininkas R. Kaminskas jau užtikrino, kad "korupcijos požymių čia nerasta".

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją