Ž. Pavilionio įsitikinimu, JAV turi pakankamai priemonių ištirti tokio galingumo raketų trajektorijas ir paleidimo taškus.

„Manau, reikia duoti jiems laiko ištirti visus faktus, jų reakcija tikrai bus objektyvi, pagal tai, kokie faktai bus atrasti“, – apie JAV reakciją į numuštą „Malaysia Airlines“ lėktuvą su 298 žmonėmis DELFI kalbėjo Ž. Pavilionis.

JAV reakcija jau girdėti. Prezidentas Barackas Obama, viceprezidentas Joe Bidenas ir valstybės sekretorius Johnas Kerry savo pasisakymuose vengė tiesiogiai apkaltinti prorusiškus maištininkus dėl raketos atakos, numušusios „Malaysia Airlines“ lėktuvą.

Tuo metu buvusi JAV valstybės sekretorė Hillary Cinton „The Guardian“ pareiškė, kad Malaizijos lėktuvą veikiausiai numušė Rusijos remiami maištininkai. Per televizijos parodytą interviu H. Clinton pareiškė, kad yra ženklų, liudijančių Rusijos remiamos pusės kaltę, ir kad reikia veiksmų, „kurie įspėtų Vladimirą Putiną, jog jis nuėjo per toli ir kad mes neketiname tuščiai stovėti šalia“.

„Manau, tie, kas bent kiek domisi užsienio politika ir seka, kas paskutinį dešimtmetį vyksta Rusijoje, nė kiek neabejoja, kad tokie veiksmai negali kilti savaime. Už ginklus, už tame regione atsiradusią sunkiąją ginkluotę atsakingas vienos šalies prezidentas, kuris užsiima tokia politika jau ne vienerius metus. Tačiau, kaip minėjau, dėl šio konkretaus atvejo reikėtų palaukti, kol mūsų Amerikos sąjungininkai ištirs visas detales“, – teigė Ž. Pavilionis.

Politologo Lauryno Kasčiūno nuomone, JAV reakcija priklausys nuo to, kiek amerikiečių žuvo. Ar su tuo sutinka ambasadorius?

„Manau, visa demokratinė civilizuota pasaulio bendruomenė jau seniai suprato, dėl ko tokie dalykai vyksta ir kas šiuos dalykus organizuoja. Dėl pačios atsakomybės, dėl to, kas kaltas, manau, niekas neabejoja. Tačiau, kiek suprantu, JAV valdžia dabar kruopščiai tiria visas detales ir kuomet bus surinkti pakankami įrodymai, tuo metu, matyt, ir bus priimti atitinkami sprendimai“, – sakė Ž. Pavilionis.

Jo nuomone, JAV turi pakankamai priemonių ištirti tokio galingumo raketų trajektorijas ir paleidimo taškus. „Tiesiog jiems reikia duoti laiko viską labai objektyviai įvertinti. Reikia duoti laiko, bet aš neabejoju, kad jų reakcija bus rimta“, – prognozavo Ž. Pavilionis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (601)