Jame turėtų prisiekti naujasis Švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas. Po šio iškilmingo momento tautos atstovai imsis įstatymų leidybos. Parlamentarai ketina priimti Seimo pirmininkės Viktorijos Čmilytės- Nielsen inicijuotas Administracinių nusižengimų kodekso pataisas, numatančias atsakomybę už medikų, socialinių, kultūros darbuotojų garbės ir orumo įžeidimą. Taip pat planuojamas Švietimo įstatymo pakeitimų ir kitų dokumentų priėmimas.

Seimo pirmininkė V. Čmilytė-Nielsen numato pateikti nutarimo projektą, siūlantį kreiptis į Konstitucinį Teismą (KT) dėl Stambulo konvencijos. Dokumento projekte nurodoma, kad, Seimui pritarus, KT būtų prašomas įvertinti, ar Stambulo konvencija – konkrečiau, dokumento normos, susijusios su socialinės lyties samprata, smurtu prieš moteris, ugdymo programose įtraukiama informacija apie nestereotipinius lyčių vaidmenis – neprieštarauja Konstitucijai.

Antradienį Seimo pirmininkė V. Čmilytė- Nielsen ketina pristatyti parlamentui ir kitas iniciatyvas, pvz. Jaunimo politikos pagrindų įstatymo pataisas, siūlančias įteisinti jaunimo darbuotojo profesiją.

Lygių galimybių ir Administracinių bylų teisenos įstatymų pakeitimais parlamento vadovė siūlys suvienodinti lygių galimybių kontrolieriaus rekomendacinių sprendimų apskundimo tvarką su Seimo kontrolierių, žvalgybos kontrolierių ir vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus rekomendacinių sprendimų apskundimo tvarka.

Antradienį Seimo narė Ieva Pakarklytė pateiks Asmens vardo ir pavardės rašymo dokumentuose įstatymo pakeitimo projektą, Seimo narys Audronius Ažubalis pristatys įstatymo projektą dėl Lietuvos komunistų partijos veiklos vertinimo. Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Mindaugas Lingė ketina pateikti Euro įvedimo Lietuvos Respublikoje įstatymo papildymo projektą.

Seimas į eilinę rudens sesiją rinksis rugsėjo 10 d.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją