Nurodoma, jog iš 155 keleivių vienas buvo baltarusis, vienas – JAV pilietis. Kiti išvykusieji – Izraelio piliečiai.

Užsienio reikalų ministerija (URM) šeštadienį paragino Izraelyje esančius Lietuvos piliečius kuo skubiau išvykti iš šalies, o ketinančius ten vykti – įvertinti būtinybę keliauti. Taip pat šiuo metu Izraelyje esantys Lietuvos piliečiai paraginti užsiregistruoti „Keliauk saugiai“ programėlėje užpildant kelionės registracijos formą, kad prireikus būtų galima susisiekti dėl konsulinės pagalbos. Pirmadienį išvykti iš Izraelio buvo užsiregistravę 7 Lietuvos piliečiai.

NKVC taip pat praneša, kad, antradienio duomenimis, Izraelyje yra 185 Lietuvos operatorių kortelių abonementai. Šeštadienį šalyje jų buvo 212.

ELTA primena, kad pastaruoju metu, Izraeliui nužudžius grupuočių „Hamas“ ir „Hezbollah“ lyderius, Artimuosiuose Rytuose pradėjo didėti įtampos, Iranui pažadėjus imtis atsakomųjų veiksmų.

NKVC atkreipia dėmesį, kad iki šiol galioja nuo 2023 m. spalio 7 d. HAMAS atakos prieš Izraelį URM rekomendacijos Lietuvos piliečiams nevykti į šią valstybę ir Libaną. Prireikus konsulinės pagalbos, raginama kreiptis į Lietuvos ambasadą Izraelyje arba URM.