„Mes, turiu pasakyti iš savo pusės, sandorius jau pradedame sudarinėti. Sandorius pirmiausia sudarome tai įrangai, kuri pasieks Lietuvos kariuomenę šiais metais, bet galiu pasakyti – yra gerų žinių ir iš mūsų sąjungininkų. Dabar dar neįvardinsiu konkrečios įrangos, bet yra gerų žinių – tie mūsų sąjungininkų arsenalai mums irgi atsiveria“, – antradienį žurnalistams Seime sakė A. Anušauskas.

„Ne“, – į klausimą, ar Lietuva kada nors turėjo panašios ginkluotės į tą, kurią planuojama įsigyti šiemet, atsakė A. Anušauskas.

Jo teigimu, sąjungininkų ginkluotė, kuri pasieks Lietuvą, yra aukštesnio lygio.

„Sąjungininkai, kurie yra Lietuvoje, yra susirūpinę situacija ir siunčia papildomus oro pajėgumus į Lietuvą. (…) Iš savo pusės mes vidutinio nuotolio savo pajėgumus, kaip vienintelė šalis Baltijos valstybėse turinti tuos pajėgumus, irgi plėsime“, – komentavo ministras.

A. Anušauskas taip pat sakė, kad Lietuva palaiko visą įmanomą paramą Ukrainai. Ministro teigimu, jis ketina trečiadienį vyksiančiame NATO gynybos ministrų susitikime paraginti saugoti Ukrainos oro erdvę tuos, kurie gali tokią pagalbą suteikti.

„Aš pasiruošęs paraginti NATO gynybos ministrų susitikime, kuris vyks rytoj – taip ir pasakysiu: tie, kurie turi tas galimybes, turėtų vis dėlto galvoti apie konkrečią paramą Ukrainai, stiprinant šias priešraketines, priešlėktuvines galimybes“, – paaiškino krašto apsaugos ministras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją