Tai jis paskelbė savo įraše, kuriame piktinosi „valstiečio“ Dainiaus Gaižausko pareiškimu.

„Šešėlinės vyriausybės krašto apsaugos ministras Dainius Gaižauskas teigė, kad karinės grėsmės eskalavimas Lietuvoje „jau peržengė sveiko proto ribas“. Iš karto ramiau pasidarė. Gerai, kad Rusija netelkia 30 tūkstantinės grupuotės Baltarusijoje prieš Ukrainą. Nematai, vadinasi nėra“, – feisbuke ironizavo A. Anušauskas.

Delfi jau rašė, kad pasak JAV valstybės sekretoriaus pavaduotojos Victorios Nuland, Baltarusijoje galima tikėtis apie 30 tūkst. Rusijos karių, t. y. daugiau, nei visa Baltarusijos kariuomenė.

Iš viso Baltarusijoje rusų pajėgos naudosis net keliolika Baltarusijos karinių poligonų ir bazių – arčiausiai Lietuvos rusai atsidurs Hožoje, Lydoje, Baranovyčiuose, Minske.

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas pirmadienį kaip tik pabrėžė, kad pastaruoju metu fiksuojamas reikšmingas Rusijos karinių pajėgų didėjimas ne tik prie Ukrainos sienų, bet ir Baltarusijos teritorijoje.

Tiesa, kiek tiksliai pajėgų Baltarusijoje, jis tuomet pasakyti negalėjo, tačiau pabrėžė, kad mato ženklų didėjimą. Ministras paaiškino, kad pajėgas skaičiuoja šiek tiek kitaip – ne vienetais, bet batalionų grupėmis, daliniais.

„Tai reikšmingas didėjimas“, – tuomet pažymėjo A. Anušauskas.

Delfi rašė, kad jau dabar iš įvairių vertinimų aišku, kad Baltarusijoje esančių Rusijos karių skaičius ne tik viršija oficialius ir neoficialius skaičius per pernai vykusias pratybas „Zapad“, bet ir keleriopai viršija oficialius numatytų pratybų „Sąjunginis ryžtas“ skaičius. Dar svarbiau už „plikus“ skaičius yra tai, kokie daliniai ir iš kur atvyksta.

Plačiau apie tai skaitykite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)