„Nepriekaištingos reputacijos sąvoka LFF žinoma, tačiau nepaisant to jos laikomasi formaliai, numojant ranka į ne kartą viešai naujojo viceprezidento aprašytus „žygdarbius“, kaltinimus savivaldžiavimu ir t. t. Visa tai įstums Lietuvos futbolo federaciją į dar didesnę duobę, iš kurios išlipti be kardinalių reformų bus jau neįmanoma. O dabar valstybės institucijoms ir savivaldybėms siūlau nutraukti bendradarbiavimą su LFF, įvertinus galimą žalą, kurią padarys bendravimas ir bendradarbiavimas su tokia LFF vadovybe, kurioje yra skaidrumo ir reputacijos reikalavimų neatitinkančių asmenų“, - pranešime rašo Seimo narys.

Anot A. Anušausko, Baltarusijoje veikusią statybų kompaniją „Magnus Group“ A. Pukelis įsteigė su Baltarusijos verslininku Jurijumi Čyžu, kuris buvo ne tik laikytas diktatoriaus favoritu ir kone asmeniniu finansininku, bet ir 2012-2015 m. J. Čyžui ir jo verslams pritaikytos Europos Sąjungos sankcijos.

Pasak Seimo nario, būtent tuomet A. Pukelis klestėjo Baltarusijoje gaudamas norimus projektus, o ES, reaguodama į kruviną susidorojimą su protestuotojais, J. Čyžo kontroliuojančiąją bendrovę „Triple“ oficialiai įvardijo kaip finansinės paramos A. Lukašenkos režimui tiekėją.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (78)