Sinoptikas Vytautas Patašius, kokie orai laukia artimiausiomis dienomis. Jis kalbėjo, jog nors šiluma išsilaikys, bet skėčių jau tikrai prireiks. Sinoptikas teigė, jog pirmadienį pajūris jau buvo apgaubtas debesų, lietus keliaus ir į kitus rajonus, daugelyje rajonų turėtų palyti.

„Toks trumpas, nedidelis lietus. Bet saulėti orai eina į pabaigą“, – konstatavo sinoptikas V. Patašius.

Jis kalbėjo, jog ši savaitė gali būti pereinamasis laikotarpis į tikrą rudenį.

„Panašu, kad taip. Ypač dėl saulės, bus debesuota, vyraus trumpas lietus. Bet temperatūra išliks gana aukšta. Antradienį oras šils iki 11–16 laipsnių šilumos, o šią savaitę dienomis išsilaikys panaši temperatūra – apie 10–15 laipsnių šilumos.

Taigi, tikrai šalta nebus. Bet saulėtus orus reikėtų trumpam pamiršti bent jau“, – LNK žinioms sakė sinoptikas V. Patašius.

Tad pirmadienį jis sutiko vadinti gal ir paskutine bobų vasaros diena.

„Bobų vasarai įtaką daro tas ciklonas, kuris nešė šilto oro masę. Ir dabar jos vietą užima cikloninė veikla. Dėl to tie orai yra tokie lietingesni. Bet vis dar gana šilti“, – kalbėjo sinoptikas.

Artimiausiomis naktimis šalnos neturėtų būti, teigė V. Patašius.

„Šią savaitę bus apniukę, lietinga. Ne stiprus ir intensyvus lietus, bet vietomis palynos. Kai kuriomis dienomis ir daugelyje rajonų numatomas trumpas lietus, bet išliks gana šilta“, – LNK žinioms sakė sinoptikas V. Patašius.

Visą LNK žinių pokalbį su sinoptiku V. Patašiumi žiūrėkite čia: