„Dvejopai galima vertinti tokį rezultatą. Viena vertus, Seimas neparodė valios R. Paksui leisti kandidatuoti. Antra vertus, jis tarsi ir padarė tam tikrą paslaugą šiam politikui, leisdamas toliau vaizduoti tokį politinį kankinį, kuris valdančiojo elito yra atribojamas nuo teisės kandidatuoti į parlamentą. Tai šią rolę R. Paksas labai sėkmingai iki tol naudojo, tai ja turbūt naudosis ir toliau. Bet, žinoma, dabar situacija yra tokia, kad partijos lyderis negali vesti savo partijos į rinkimus. Tai irgi sukelia tam tikrų sunkumų „Tvarkai ir teisingumui“, - laidoje „Aktualioji valanda“ kalbėjo J. Šireika.

Seime antradienį nepritarta Konstitucijos pataisai, kuria priesaiką sulaužusiam asmeniui būtų leista po 10 m. vėl kandidatuoti į Seimą. Pataisų priimti nepavyko nesurinkus pakankamai balsų, balsavime nedalyvavo daugelis „darbiečių“.

„Svarstant „darbiečių“ motyvus, kodėl daugiau nei pusė Darbo partijos frakcijos nedalyvavo balsavime, tai reikia suprasti, kad tai yra aiškūs rinkimų skaičiavimai. „Darbiečiai“ tikisi persivilioti dalį „Tvarkos ir teisingumo“ partijos balsų Seimo rinkimuose ir tokiu būdų praplėsti savo elektorato dalį“, - teigė politologas.

Tuo tarpu Darbo partijos pirmininkas Valentinas Mazuronis taip komentavo „darbiečių“ sprendimą nedalyvauti balsavime:

„Reikia klausti tų frakcijos narių, kurie nedalyvavo. Ar tai buvo dėl kažkokių rimtų priežasčių, galbūt tai buvo toks jų pasirinkimas, man sunku tai pasakyti. Šiandien ryte frakcijoje, kiek žinau, buvo priimtas nutarimas šiuo klausimu, kad frakcijos nariai balsuoja laisvai“, - sakė V. Mazuronis.

Laida „Aktualioji valanda“ transliuojama darbo dienomis 17.08 val.