Pasak Vytauto Patašiaus, dienomis orai šiltės.

„Gal šiek tiek keistai skamba tai sakyti beveik spalio viduryje. Pavyzdžiui, antradienį bus tarp 12–17 laipsnių šilumos, o vėlesnėmis dienomis, darbo savaitės viduryje, pabaigoje gali ir 20 laipsnių šilumos pasiekti“, – kalbėjo jis.

Sinoptikas sutiko, jog temperatūra gali tikrai priminti vasaros pabaigą. Pritarė jis ir tam, kad šildymo sezoną keliomis dienomis gali užlaikyti.

„Toliau ir dienos šiltos bus, bet ir naktimis šiluma aukšta išsilaikys, gal net 10–15 laipsnių šilumos“, – sakė sinoptikas V. Patašius.

LNK žinių kalbintas sinoptikas, visgi, pabrėžė, jog šios šilumos negalima vadinti bobų vasara.

„Būtent ciklonas iš pietų atneša šiltesnę oro masę. O bobų vasara mums įprastesnė kaip saulėtos dienos, visur skraidantys voratinkliai. Bet dabar bus šilta, bet tikrai gana apsiniaukę, lietinga“, – teigė jis.

V. Patašius teigė, jog laukia ilgesnio, pastovesnio pobūdžio lietus.

„Numatoma, kad jo daugelyje rajonų bus, pavyzdžiui, ketvirtadienį. Vienos dienos bus šiek tiek sausesnės, bet palyginus lietinga“, – LNK žinioms sakė sinoptikas V. Patašius.

Jis teigė, jog 20 laipsnių šiluma spalio mėnesį yra gana retas dalykas.

„Mes esame įpratę, kad spalis toks tikrai rudeniškas mėnuo. Tad tai gali būti klimato atšilimo pasekmė“, – tikino pašnekovas.

Sinoptikas teigė, jog ir spalio mėnuo numatomas gana šiltas, o rugsėjis – mušė visus šilumos rekordus.

Anot jo, bent jau dabar, kita savaitė numatoma tikrai šaltesnė.

„Dabar tikrai panašu, kad po šios savaitės tikrai laukia atšalimas“, – dabartinėmis prognozėmis dalijosi sinoptikas V. Patašius.

Visą LNK žinių pokalbį su sinoptiku V. Patašiumi žiūrėkite čia: