36 metų 220 cm ūgio "Portland Trail Blazers" vidurio puolėjas į Lietuvą parskrido penktadienio vakare. Grįžęs į gimtąjį Kauną A.Sabonis apsistojo savo name Perkūno alėjoje.

Savaitgalį net kai kurie krepšininko draugai ir bendražygiai dar nežinojo, kad jis - Kaune.

"Kai Arvydui reikės, jis pats mus susiras. Pirmiausia jam reikia ramybės, kad atsipūstų po sunkaus NBA sezono", - sakė A.Sabonio krepšinio mokyklos direktorius Virginijus Jankauskas.

Tyliai iš Amerikos į Lietuvą grįžęs A.Sabonis pirmiausia aplankė savo tėvus. Jo motina Milda Sabonienė šiuo metu dėl nesveikuojančios širdies yra gydoma Kauno medicinos universiteto klinikose.

A.Sabonio grįžimą namo pagreitino anksti Portlendo komandai pasibaigęs NBA čempionatas. NBA pirmenybių Vakarų konferencijos ketvirtfinalio seriją "Portland Trail Blazers" 0:3 pralaimėjo NBA čempionams "Los Angeles Lakers" krepšininkams.

Pastaraisiais metais nesėkmės persekioja ir krepšininko šeimą - žmona Ingrida du kartus buvo sulaikyta, kai vairavo neblaivi. Jai buvo paskirtos JAV teisėsaugos sankcijos.

Po šio sezono baigėsi trejų metų sutartis tarp lietuvio ir Portlendo klubo. Tačiau yra žinių, kad A.Sabonis gali ir toliau likti šioje komandoje.

Laisvuoju agentu tapęs A.Sabonis į Lietuvą grįžo neilgam. Maždaug po savaitės krepšininkas vėl žada skristi į Portlendą, kur yra likusi jo šeima ir dar nebaigti tvarkyti reikalai su "Portland Trail Blazers" klubu.