Vyriausybės atstovas Kauno ir Marijampolės apskrityse Andrius Cechanavičius, primena ELTA, baigiantis pernykščiam rudeniui, savuoju dokumentu atkreipė dėmesį į 2019 m. spalio 15 d. Kauno miesto tarybos priimtą sprendimą „Dėl atlyginimo už vaikų, ugdomų pagal ikimokyklinio ir (ar) priešmokyklinio ugdymo programas, išlaikymą dydžio nustatymo ir mokėjimo tvarkos aprašo patvirtinimo“.

Teikime pasiūlyta Kauno miesto tarybai sprendimą pakeisti, kad nebūtų diskriminuojami kitose savivaldybėse gyvenantys, tačiau miesto savivaldybės įsteigtus darželius lankantys vaikai. Kadangi iš jų tėvų nuo šių metų sausio darželiai jau reikalauja už mažylių ugdymą mokėti apie 16 kartų didesnes sumas, nei už savo vaikus moka Kauno mieste gyvenamąją vietą deklaravusios šeimos.

Antradienį vyksiančiame Kauno miesto tarybos posėdyje numatoma nepritarti Vyriausybės atstovo Kauno ir Marijampolės apskrityse teikimui „Dėl atlyginimo už vaikų, ugdomų pagal ikimokyklinio ir (ar) priešmokyklinio ugdymo programas, išlaikymą dydžio nustatymo ir mokėjimo tvarkos aprašo patvirtinimo“ pakeitimo“ ir minimą sprendimą palikti nepakeistą. Viešai skelbiamo projekto tekstas baigiamas tradicine formuluote, kad sprendimas per vieną mėnesį nuo jo paskelbimo ar įteikimo dienos gali būti skundžiamas Regionų apygardos administracinio teismo Kauno rūmams.

„Iš tikrųjų numatome kreiptis į teismą dėl norminio teisės akto teisėtumo ištyrimo, jei tik Kauno miesto savivaldybės taryba patvirtins, kad palieka galioti sprendimą, įtvirtinantį diskriminacinius mokesčius už vaikų ugdymą darželiuose.

Ikimokyklinis ugdymas tai – savarankiška savivaldos funkcija, priešmokyklinį ir mokyklinį ugdymą garantuoja valstybė - kiekvienam mokiniui skiriamas lėšų krepšelis. Bet apie būtinybę tokį krepšelį įvesti darželinukui tik dabar pradėta kalbėti. Todėl ir reikia teismo išaiškinimo, ar gali būti taikomi skirtingi mokesčiai vaikams, kurie visi yra lygiateisiai tos pačios valstybės piliečiai ir mūsų visų ateitis“, - naujienų agentūrai ELTA sakė Vyriausybės atstovas Kauno ir Marijampolės apskrityse.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)