V. Vakulčikas teigia besitikintis, kad Lietuva vadovausis sveiku protu, spręsdama Lietuvoje sulaikyto Baltarusijos Tardymo komiteto Minsko valdybos viršininko D. Konoplianiko likimą.

Apie tai jis pareiškė ketvirtadienį žurnalistams Atstovų rūmuose, praneša BELTA korespondentas.

„Vyksta svarstymas. Aš manau, kad Lietuvos vadovybei pakaks sveiko proto, kad objektyviai išnagrinėtų šį klausimą ir per kuo trumpesnį terminą priimtų normalų teisėtą sprendimą. Jie save deklaruoja kaip teisinę valstybę ir tikrai supranta, kad Lietuvos santykiai su Baltarusija ir kitomis šalimis turi būti kaimyniški“, – sakė V. Vakulčikas.

KGB vadovas pridūrė, kad tokie Lietuvos veiksmai akivaizdžiai nepadeda plėtoti normalių santykių tarp tautų ir šalių.

DELFI primena, kad Lietuvos generalinė prokuratūra patvirtino, kad rugsėjo pabaigoje Lietuvos pareigūnai sulaikė Baltarusijos Tardymo komiteto Minsko valdybos viršininką D. Konoplianiką.

D. Konoplianikui pareikšti įtarimai dėl šaudmenų kontrabandos. Baltarusijos pareigūnui draudžiama išvykti iš Lietuvos – prokuratūra praneša, kad paimti D. Konoplianiko ir jo sutuoktinės asmens dokumentai.

Už šaudmenų kontrabandą Baltarusijos piliečiams gresia laisvės atėmimas nuo trejų iki dešimties metų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (506)