Kaip žiniasklaidą informavo VSAT atstovas Rokas Pukinskas, migrantai buvo apgręžti Ignalinos ir Vilniaus rajonuose, vienam užsieniečiui leista atvykti į Lietuvą dėl humanitarinių priežasčių.

„Patruliuojantys pasieniečiai porą sykių stebėjo signalinių raketų paleidimus Baltarusijos teritorijoje. Jos gilumoje iššauti keli pavieniai šūviai. Lietuvos VSAT pareigūnai ir jiems talkinantys kariai tarnybinių ginklų, specialiųjų priemonių ar fizinės prievartos veiksmų nenaudojo. Incidentų nefiksuota. Patruliavimas toliau vykdomas sustiprintu režimu“, – skelbia VSAT.

Į Lietuvą per sieną su Baltarusija šiemet pateko daugiau nei 4,1 tūkst. neteisėtų migrantų. Daugelis jų yra iš Irako.

Lietuva kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija. Dėl jos šalyje paskelbta ekstremali situacija.

VSAT užfiksavo spektaklį pasienyje: Baltarusijos pareigūnai atvedė apsimetėlius

VSAT trečiadienį išplatino šį pranešimą patvirtinantį vaizdo įrašą, kuriame užfiksuoti 4 Baltarusijos provokatoriai, einantys į Lietuvos teritoriją ir laukiantys pasieniečių. Sulaukę VSAT pareigūnų minėti provokatoriai surengia tikrą spektaklį.


„Šįkart sugadinsime dieną Baltarusijos propagandistams, nelauksim jų melagienų ir viską papasakosim patys. Štai taip Baltarusijos pareigūnų paruošti 4 migrantai – provokatoriai įeina į Lietuvos teritoriją, tačiau niekur neskuba. Paaiškėja, kad jie lūkuriuoja Lietuvos pasieniečių, kurie pasirodo netrukus.

Provokatoriai grįžta atgal į Baltarusijos pusę ir čia prasideda spektaklis. Baltarusijos pareigūnų filmuojami „nuskriausti“ migrantai emocingai pasakoja, „kaip juos mušė ir žalojo Lietuvos pareigūnai“, – jau trečiadienį skelbė VSAT.

Po visko Baltarusijos pareigūnai su provokatoriais pasišalina į teritorijos gilumą.

„Eilinį „įrodymą apie Lietuvos pasieniečių žiaurumą“ užfiksavę Baltarusijos pareigūnai kartu su aktoriais pasišalina į savo teritorijos gilumą. Dramos pabaiga. Uždanga!“, – rašė VSAT.

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė trečiadienį pranešė, kad yra informacijos, jog kaimynai turi specialią filmavimo aikštelę, kurioje filmuoja neva Lietuvos pasieniečių daromus pažeidimus prieš migrantus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)