Kaip nurodo Prezidentūra, deklaracijoje Baltijos šalių vadovai akcentuoja palaikymą Moldovos eurointegracijai, pabrėžia Moldovos svarbą regiono saugumui ir stabilumui bei pareiškia pasirengimą plėtoti dvišalius ryšius su šia šalimi.

„Prieš dvidešimt metų Baltijos šalys tapo Europos Sąjungos narėmis. Tai buvo esminis momentas mūsų istorijoje. Išgyvenome visų gyvenimo sričių transformaciją. Narystė ES sustiprino teisės viršenybę ir demokratiją mūsų šalyse, padidino saugumą ir praturtino mūsų piliečių gyvenimus. Ši narystė atnešė ekonominį augimą ir mūsų šalių ekonominę plėtrą, infrastruktūros modernizaciją, socialinį vystymąsi ir kultūrinį suklestėjimą“, – rašoma Baltijos šalių vadovų deklaracijoje.

Bendroje deklaracijoje Lietuvos, Latvijos ir Estijos prezidentai išreiškė vienybę su Moldova ir paramą šalies eurointegracijos siekiui.

„Moldova padarė reikšmingą pažangą eurointegracijos kelyje. Pažymime Moldovos žmonių pastangas ir politinės vadovybės lyderystę įgyvendinant demokratines reformas, stiprinant teisės viršenybę ir siekiant užtikrinti žmogaus teises“, – rašoma deklaracijoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją